Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2013-02-23

Anders Ljungberg blir HPC för MTB? +ANNAT

Eller förbundskapten, som det hette förr. I senaste protokollet från cykelförbundet så finns följande att läsa:
- "Noterades att Anders Ljungberg visat intresse av uppdrag som ansvarig för MTB när det gäller 
landslag."
Nu vet inte jag hur SCF gör när dom anlitar sina landslagscoacher. Jag har inte sett någon platsannons där man kan ansöka om dessa uppdrag och jag har inte hört någonting om hur det går till. Min gissning är att styrelsen tillsammans med sportchefen headhuntar lämpliga kandidater. Det bästa hade väl kanske varit att annonsera om att man söker coacher för sina landslag så att så många som möjligt fått möjlighet att söka?
Kul ändå med före detta MTB-cyklisten Anders Ljungberg. Han körde ett par säsonger för ett internationellt MTB-gäng innan han slutade för tidigt. Han är lika gammal som mig (född -82) och om jag tolkat signalerna rätt så var det comeback på gång till denna säsong, ska han jobba som HPC (high performance coach) åt MTB-landslaget så blir det svårare med den egna karriären.

Annat godis jag hittar i protokollet är följande:
- "Noterades ansökan från Hagströmska gymnasiet, Falun om att få ansöka om RIG. Beslutades avslå 
ansökan då underlaget för intagningar inte är tillräckligt stort för att upprätthålla kvalitén på två orter."
Det här var lite tramsigt tycker jag. Skulle konkurrens vara dåligt? Dessutom går ju några av landets mest lovande cyklister redan på Hagströmska, så varför skulle det inte kunna finnas två riksidrottsgymnasium i cykel? En vettig lösning hade väl annars varit att ta bort riksintaget på Skara och samla alla dom bästa i Falun. Skara har tradition som cykelgymnasium, Falun har allt annat.

När det gäller landsvägscupen så lämnade jag ett förslag här om dagen att införa en lagtävling i SWE-Cup landsväg. Tycker att det kan bli en kul krydda i cupen och alla kryddor som vi kan tillföra är nog bra. Cupen är inte fastställd ännu, men jag tror det inte är långt borta och att den blir bra. När det gäller lagtävling så tänker jag att man kan räkna poäng på klubbarnas tre snabbaste cyklister vid varje deltävling.
Min förhoppning är att cupen tillsammans med SM är något som svenska klubbar och elitcyklister ska ha fokus på. Det är ändå dom största tävlingar vi har, tillsammans med våra internationella lopp.

8 kommentarer:

 1. En del av motiveringen till avslag på RIG ansökan var att styrelsen ansåg att Falun ligger i utkanten av cykel Sverige......Minst sagt en pinsam motivering det med.

  SvaraRadera
 2. Jag har ju förvisso inte klart för mig exakt vad som erbjuds uppe i Falun skolmässigt. Här nere i Skara har vi i varje fall hyggligt cykelklimat året om med aldrig jättemycket snö, en relativt central placering i cykelsverige och riktigt duktig tränare. Till det kan man lägga dygnet runt access till omklädningsrum, tvättstuga, torkrum, förvaringsutrymmen, personlig testcykel, verktyg och meckbänk, spolplatta för cykeltvätt och tillhörande utrustning, gym, kök och datorer i våra lokaler. Sen har vi även sjukgymnast och massör på plats två gånger i veckan och både teori och träning inbakat i schemat.
  Tycker det känns som iaf lite mer än bara anrikhet.

  SvaraRadera
 3. Lagtävling i cupen? Bra idé! Nåt vi har kört med i Seniorcupen i 3 år nu... ;-)

  SvaraRadera
 4. I utkanten av landsvägscykelsverige då kanske SCF menade?? Håller med Henrik, två vore inte fel :)

  SvaraRadera
 5. Är väl ytterst få orter i Sverige som kan matcha en Velodrooooom? ;)

  SvaraRadera
 6. Anders!!

  Velodromen har väl inte ens internationella mått vad jag vet?

  SvaraRadera
 7. Du är väl din sista som vet hur det är i Skara jämfört med Falun. Skaffa lite skinn på benen innan du utalar dig.

  SvaraRadera