Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2013-02-08

Godmorgon Sverige!

Så här ser det ut just nu från min balkong här i Alcudia

Anledningen till att jag är här är för att Merida har ett Press Camp där dom vill visa sina cyklister, team och självklart cyklarna. Så idag ska dom skandinaviska lagen presenteras, det ska bjudas på cykeltur och i kväll så kommer Protour-laget Lampre-Merida att presenteras.
Igår när jag anlände så hann jag inte göra mycket mer än att äta middag. Vid samma bord satt då Gunn-Rita Dahle Flesjå som firade sin födelsedag ett par dagar i förskott (fyller 40 på söndag).

Lämnade Arlanda med minusgrader och snöfall, efter att man först tvingats vänta lite för att man skulle hinna göra rent vingarna från snö och is...

Mellanlandade i Amsterdam som bjöd på upphållsväder och 5 grader varmt

Mellanlandningen i Barcelona bjöd på sol och +13

Och nu är jag alltså på den här ön. Det blir ingen cykling i kort-kort då temperaturen tycks hamna någonstans kring 10 grader om dagarna, men det ska nog gå att njuta lite ändå.

Första flygningen satt jag mellan två främlingar och vi sa väl inte ett ord till varandra på dom två timmarna vi hade tillsammans. Eller jo, jag sa "Here is your sandwich" till en som somnat när flygplansmackorna levererades. Jag vill ju gärna prata med folk så jag tyckte det var lite trist och bestämde mig för att inte tveka för att ha en dialog på nästa plan. Sagt och gjort.
Hamnade mellan någon språk-kunnig farbror som jag fick prata språk, kulturer och familj med. Intressant! Mot slutet av resan så började den andra grannen att prata lite också då han väl hört mig prata om cykel. Han hade själv cyklat en del på amatörnivå och jobbade nu för ett stort internationellt företag i sportbranchen. Vi avslutade samtalet på flygplatsen med att jag fick hans kort med uppmaningen att höra av mig om jag behövde något eller ville börja jobba med sport. 
Se där vad som kan hända om man törs öppna munnen och vara trevlig mot främlingar! 

Något som är riktigt trist med det här är ändå att idag fyller grabben 6 år där hemma i Sverige och jag missar hans glädje över att bli stor och över dom presenter han önskat sig, och också kommer att få. Han kommer dock givetvis att berätta allt för mig när jag kommer hem igen, men just nu är det tufft att vara så långt borta.

3 kommentarer:

  1. Merida? Kör inte Du Bianchi?

    SvaraRadera
  2. Jo, jag kör Bianchi. Är här på Meridas Press Camp i egenskap av "mediamänniska", eller vad vi ska kalla det.

    SvaraRadera