2012-12-19

Lucka 19: Kilsbergstramp OCH en ny vinnare

I dagens lucka finner ni en övernattning i stuga hos Kilsbergen konferens och lodge samt fyra timmar cykelguidning längs nya MTB-leder i Kilsbergen, ett Kilsbergstramp för två personer värt 2050:- helt enkelt.

Så här står det på Bergslagstrampets hemsida om nysatsningen:
Nya cykelleder i Örebro län
Örebro regionen har stora möjligheter att bli Sveriges nya cykeleldorado. Här finns gott om fina landsvägar, grusvägar och stigar som passar till cykling för både nybörjaren och elitcyklisten.

Just nu pågår en stor satsning på cykling för att ta tillvara på de förutsättningar som finns. Nya leder för både vägar och stigar utvecklas och binds samman för att passa både nybörjare och elitcyklister.

Satsningen är indelad i tre kategorier.

Leisure-leder
Leder på mindre vägar, både grus och asfalt med besöksmål efter vägen. Längden på lederna varierar från korta familjevänliga till längre. Det finns också möjlighet att knyta ihop lederna till flerdagars-etapper mellan olika boenden. Lederna kommer inte att skyltas utan loggas på GPS och kommer att finnas som kartblad.

Road-bike
Rena asfaltsrundor för dig som vill cykla landsväg. Road-bikelederna loggas på GPS och kommer att finnas som kartblad.

Mountainbike
Flera nya områden är på gång; från Askersund i söder, via Kilsbergen till Lindesberg och Hjulsjö i norr. Det blir många nya leder i alla svårighetsgrader. De flesta av mountainbikeområdena kommer att haka i varandra vilket innebär att du kan göra flerdagarsturer.

Cykelvänliga boenden i anslutning till lederna
Parallellet med utvecklingen av cykellederna i länet pågår ett projekt som arbetar för att boendeanläggningar ska bli ”cykelvänliga”. Det vill säga att cyklisten bland annat ska kunna förvara sin cykel inlåst över natten, kunna tvätta cykeln samt torka kläder och skor. Om anläggningen dessutom kan erbjuda tvättmöjligheter, matpaket och enklare mek-utrustning så har anläggningen full pott. Projektet tar fram ett märkningssystem för anläggningarna, där det kommer att framgå vad varje anläggning klarar av och hur långt de befinner sig från ledstarter eller närmsta led.

Välkommen till ett cykelvänligt paradis, sommaren 2013!


Dagens fråga:
Hur lång är den led som kallas Kilsbergsturen?
1. 23 km
X. 33 km
2. 38 km
In och leta nu på Bergslagstrampets hemsida

Denna lucka är öppen 19:e december 2012 till klockan 23:59.

Regler och villkor: Glöm inte att ange din adress när du svarat, så att vi kan skicka din vinst. Varje dag från första december till och med den 24:e december kommer en tävling där vinnare utses och offentliggörs dagen efter. Om jag har fått förhinder så förbehåller jag mig rätten att skjuta fram offentliggörandet. Man får bara skicka in ett tävlingsbidrag/tävlingsdag och svaren skickas till henrikoijer@gmail.com Tävlingen är öppen till 23:59 under tävlingsdagen, alla svar som kommer in efter den tidpunkten ogillas. Vinnaren betalar eventuell vinstskatt. Din e-postadress kommer att sparas av mig och kan sedan användas av mig för utskick gällande projekt jag gör eller information angående bloggen. Din e-postadress kommer inte lämnas vidare till någon annan. Reglerna kan komma att uppdateras under vägen fram till juldagen, håll dig uppdaterad på aktuella regler och villkor.

Vinnaren i gårdagens tävling om ett toast-järn och en ris/ångkokare från ELAB är:
Peter Östman, Säter. Stort grattis till dig Peter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar