2012-03-24

Racerpremiär med extra allt

Ställde mobilen på väckning klockan 06:09 i morse för att jag skulle hinna träna lite innan frugan skulle iväg. Senast tio skulle jag vara hemma och jag rullade iväg vid sju. Efter att ha cyklat i 13:37 var jag vid starten på Skuggarvstempot, justerade bakväxeln en smula och gasade sedan iväg i full fart. Målet var att inte notera en ny sistatid och jag lyckades faktiskt. Med 10 sekunders marginal...
Pigg och glad efter målgång...
På väg upp för sista backen så trodde jag att jag skulle klara mig med ganska god marginal, men jösses vad sekunderna tickar fort i uppförsbackar och den där sista branten var fruktansvärt lång idag. Något kilo lättare, någon watt starkare, bättre vindförhållanden, varmare väder och sommarklädd ska det nog gå att kapa lite tid.

Efter avklarat Skuggarvstempo rullade jag iväg mot Bjursås för att klämma en backintervall i Baggbo.
På väg utför på baksidan av Baggbo fanns gott om dödsgrus och bakom en kurva gömde sig dessutom dödsis! Lyckades dock hålla mig i hjulspåret som var isfritt och behövde bara åka över någon kortare isfläck utför med racern.. Spännande!


På väg ner till Bjursås igen, eller Bjurs som vi säger

Ni vet när man har en ny cykel och tycker att den är ganska frän och man rullar stolt fram längs vägarna?
Snygg cykel i läcker miljö

Så när man åker där och är så där lagom mallig så dyker detta upp:
Plötsligt inser man att man sitter på Dalarnas näst häftigaste cykel

Styrde hem från Bjurs och kastade in några spurter bara för att göra träningen komplett. Så i Grycksbo så dyker familjen Westergren upp i sin bil och jag får en kortare pace-övning bakom deras blåa bil. När jag närmade mig Falun så hade jag ändå lite tid över innan jag behövde vara hemma så jag funderade på vart jag skulle skarva för att inte förlora värdeful träningstid. Då mötte jag detta glada gäng så jag vände om och tog sällskap några kilometer för lite cykelsnack.
Jesper Larsson på en likadan cykel som mig, Mattias Nilsson, en man vi cyklade förbi och Lisa Ström

"Se till att vara hemma före tio!"
- Like a boss!

Träningen blev ju rätt komplett idag, saknades bara lagtempo egentligen. Fick med spurter, backintervall, pace, tempo och distans.
Tid 2:50
Sträcka: 85.30 km
Snitt/maxhastighet: 30.1/67.7 km/h
Snitt/maxpuls: 150/184

6 kommentarer:

 1. Mannen ni cyklade förbi var nog närmare bestämt min far eller styvbror. Inte många som har Bianchi team kläder och Debrink tentusscher blandning =)Härligt! Hälsn/ Sydligaste afrika =)

  SvaraRadera
 2. Så stark redan. Rakt in på topplistan på Skuggarvstempot!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är ju inte utan att man blir imponerad. Hade du racerdäck på din cykelcross?

   Radera
 3. En vecka sen kommentar men är inte denna Sempre ett nerköp mot förra årets Oltre?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det får väl visa sig. Sempre vad var jag ville ha 2012 i alla fall.

   Radera