2012-03-03

Förberedelser

Var förbi Cykel & Fjäll igår efter jobbet för att köpa energi och snacka skit. Visst kan man handla energi på plats i Mora också men jag var ute efter gel från en specifik tillverkare, för att dom passar så bra i vasaloppsstrumporna. Grabbarna på Cykel & Fjäll var så hyggliga att dom bjöd på detta för att jag nyss fyllt 30, stort tack för det!
Det är några av er som vill följa mig via SMS/app/Internet och undrar över mitt startnummer, det vet jag dock inte förren jag hämtat min nummerlapp i Mora senare idag. Så jag får be att återkomma i den frågan.

I övrigt så har det sista dygnet med förberedelser rullat igång nu. Jag har skrivit en packlista för inte glömma något viktigt och jag har också nu på morgonen gjort ett tidsschema med viktiga punkter under dagen, när jag ska äta, vad jag ska göra och vart jag ska vara och liknande. Ibland är det lätt att tiden drar iväg när man har roligt och då kan allt bli förskjutet med stress som följd. Detta gör att jag undviker sådant, plus att jag har lite koll på vad som skall göras och när det ska göras fram till start och inte glömmer något viktigt på vägen. Tidsplanen är dock grov och jag har också funderat på hur jag ska lösa eventuella saker som jag inte kan styra över. Blir det ett oväntat totalstopp i trafiken till exempel så kan ju tiden rinna iväg och då gäller det att ha något ätbart i bilen så jag inte går hungrig för att jag missar den planerade tiden för mat. Dagen innan långlopp och kanske speciellt Vasaloppet har jag som tumregel att aldrig bli hungrig. Att äta stora lass med mat är bara onödigt, men att småäta lite hela tiden är bra för att fylla depåerna och det ska jag försöka göra. Äta ordentligt tre gånger men också smyga in lite godis och annat mellan måltiderna.

Min målsättning med årets Vasalopp är att ta mig igenom det mer eller mindre. Skulle jag komma topp 2000 så skulle jag vara jättenöjd och skulle jag slå min placering från 2010 (1802) så skulle jag vara sjukt nöjd med tanke på hur lite skidor jag åkt i vinter (12.4 mil). Spåren lär bli snabba och fina så det kan nog gå ganska så fort för de flesta. Förra gången jag åkte så hade jag langning på tre ställen och det är ju jättebra att ha det för att slippa trängsel i depåerna och få det man vill ha i lugn och ro. Då skippade jag dricka helt i några vätskekontroller, vilket nog inte var så klokt, men i år ska jag dricka något i varje kontrolll. Även om det så bara är en halv mugg sportdryck.

Kameran tar jag givetvis med mig och jag funderar också på att ha med mig mobilen (med ljudet avstängt) under loppet. Jag får väl anledning att återkomma. Nu står det frukost på schemat, vi hörs lite senare!

2 kommentarer: