2012-03-28

Dödsgruspendling

Jaha, det blev en ganska dyr och trist hempendling det här. Eländet började egentligen redan på förmiddagen då det började regna. Regnet hade upphört lagom till att jag skulle cykla hem, men allt var ju väldigt blött. Försökte undvika gruset när jag åkte ut från Borlänge, men längs rv. 293 valde jag cykelbanan eftersom vägen är ganska trafikerad och smal. Kom dock inte speciellt många kilometer innan dödsgruset penetrerade mitt nya och fina däck.
Ringde dagis och fritids och meddelade vad som hänt och cyklade sedan på vägen istället för den osopade cykelbanan när jag pillat ut gruset och lagt i ny slang. Hade ju bara en slang med mig och var redan försenad till barnhämtningen så jag hade inte tid med någon mer punktering. Bilisterna agerade respektfullt men en yrkesförare i en timmerbil tutade först när han kom ikapp mig. Lite irriterande, men jag förstod att han måste upplevt mig som störande och det gjorde mig inte så mycket att han ville få utlopp för sina aggressioner genom att tuta på mig. Men sen tutade han igen när han åkte förbi och det tyckte i alla fall inte jag var speciellt motiverat eller kul. Jag åkte ändå så långt till höger jag kunde och det är ju inte direkt mitt fel att kommunerna inte lyckats sopat cykelbanan än.

Det var inte så svårt att hitta orsaken till punkteringen

Grävde ut den här lilla sylvassa krabaten

Punkterad cykel och cykelbana med dödsgrus

Siffror

9 kommentarer:

 1. Välkommen i klubben "Vi som punkade i Smedsbo". Verkligen sylvasst dödsgrus vid den cykelvägen...

  SvaraRadera
 2. Kul med vänner som hejar på en ute på vägen. Bara att vinka tillbaka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kan lita på att jag "vinkade"...

   Radera
 3. Ja jag punkade i Smedsbo förra helgen med min MTB och när jag står och byter däck så kommer en MTB cyklist från andra hållet och ställer sig bredvid mig och lagar sin nyfunna punka.

  Hur kan de ösa ut sådant grus egentligen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, det kanske finns en cykelslangsförsäljare i Smedsbo?

   Radera
  2. Det där är inte grus, det är krossat berg. Och när det blir blött reser sig flisorna upp i attackläge...

   Radera
  3. Det är Vägverket som för ett heligt krig mot cykelbanorna och försöker stena ihjäl dom.

   Radera
  4. En sådan här cykelbana som inte är i ett centrum borde ju kunna sandas och inte fyllas med kross, då den är till för cyklister och inte shopping-folk.

   Radera