Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2023-10-22

Hagströmska CX SWE-Cup lördag


Hej och god morgon på dig!

Ny dag, nya möjligheter och ny CX-tävling. För igår kördes den första av två cykelcross-tävlingar här på Lugnet i Falun denna helg. 

Det var tre grader varmt, grått och lite snöfläckar på marken. Ganska perfekta förhållanden för cykelcross alltså. Jag blev glad när jag kom till Lugnet och såg att man hade gjort ett snöhinder också, det gav flashbacks till 2011 när vi gjorde samma sak. Då räddades för övrigt också tävlingen med några veckors varsel.. 

2011 så tog Hasse Lundin denna smått legendariska bild på mig. 

Med den historiken av att försöka cykla genom snöhindret så beslutade jag mig för att springa igenom detta år. Åtminstone första varven, sedan så hade det bildats ett spår som var cykelbart så att även jag vågade mig på att cykla. 

Skönt med hemmatävling så att jag i lugn och ro kunde förbereda mig hemma inför tävlingen. Här så var cykeln klar med chip och allt inför loppet. 

Själva tävlingen då...

Jo, vi i elitklassen startade tillsammans med juniorerna. Min ambition för dagen var att inte bli sist. Inte för att det heller hade spelat någon roll om jag blev det, men ambitionerna var inte mot främre delen av fältet. 

Starten gick och det visade sig att ALLA var startsnabba. Så jag hamnade naturligt bak i ledet och lyckades sedan passera några. Mitt andra varv blev faktiskt något snabbare än vad mitt första varv var och tredje varvet blev mitt snabbaste. Kanske hade jag gått lite hårt för att försöka avancera något för sedan stabiliserade jag mig igen. Jag var retligt nära en stor grupp inledande varven men kom liksom inte riktigt ifatt och in i gruppen utan blev hängande precis bakom och så försvann gruppen iväg igen. 

Fick kämpa med yngre förmågor, vilket är superkul. Jag som en gammal diesel kunde köra på där det var lättåkt och där watt spelade mer roll och de yngre cyklisterna var snabbare än mig på alla tekniska partier. Just det där med att tappa lite på tekniska partier och sedan jaga ikapp där det var lättåkt gjorde att jag ändå blev trött i benen. Sista två varven så tappade jag rätt mycket och sista varvet var mer eller mindre bara att ta mig i mål. 

Vill ni se resultat från Hagströmska CX SWE-Cup lördag 2023 så finns dom här

Jone tog denna bild från tävlingen. 

Min mamma tog bland annat denna bild. 

Video från mamma, vet inte hur kvalitén blir när jag laddar upp direkt i bloggen. Den finns också på min Instagram annars. Jag och junioren Dexter Kock jagar Lucas Molin.

Lucas, Dexter och jag. Det här borde vara sjätte eller sjunde av dom åtta varven. Strax innan jag blev avhängd av Lucas och Dexter. 

Jag vet inte om ni känner till det men det finns två väldigt duktiga tjejer i 15-16 klassen som också är tvillingar. Jag håller på och filmar lite för att klippa ihop en vlogg från helgen så jag filmade några klipp när damerna körde igår, fick detta klipp på tvillingarna och de råkar springa och hoppa på cyklarna väldigt synkroniserat. Bäst upplevelse får ni om ni har ljud på: 
https://instagram.com/stories/henrikoijer/3218705066319105032?igshid=MTc4MmM1YmI2Ng==


Idag får vi alltså chansen att göra samma sak igen. Jag startar klockan 13. Idag tänker jag att min rutin, min återhämtningsförmåga och att jag har fått ett till pass CX i kroppen ska göra att jag kan prestera ännu lite bättre. Så det ska vara full gas för att lyckas lite bättre än igår. 
Återstår dock att se om alla andra kanske också har samma plan...

Kroppen känns oväntat bra efter gårdagen. Första CX-tävlingen brukar annars kunna sätta lite spår då det är väldigt intensivt och man hoppar av, springer och hoppar på cykeln så många gånger. Att vara trött i ryggen eller till och med ha ont i ryggen brukar vara vanligt men än så länge så känns det bra. 

Jag ska se till att värma upp lite bättre idag också. Igår hade jag inte känsel i fingrarna första 20-25 minuterna av loppet så jag var väldigt glad över elektroniska växlar då min känsel inte hade kunnat hantera en mekanisk växel speciellt bra. Vädermässigt så ser det ungefär lika ut idag som igår. 3-4 grader, molnigt och lite fukt i luften. 


Har du bilder/filmer på mig så skicka gärna!


Tack för att du läste dagens inlägg, nu ska jag förbereda mig inför dagens race. På återhörande här imorgon igen, hoj! 


Vill du ha rabatt på cykelprodukter? Genom några av mina samarbeten kan jag erbjuda följande rabatter:
Den här länken ger 10% på Sirokos produkter: https://srko.co/henrikoijer 
Koden LIMAR30OIJER ger 30% på www.limar.com
Koden Henrik10 ger 10% på https://hypericenordic.com/



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar