Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2023-10-24

Vila, test och cykelnyheter!


Hej och god morgon på dig! 

Första vilodagen avklarad och även idag blir det en vilodag, men imorgon så ska jag till Aktivitus Falun för att göra ett test. Inte vilodag men inte så hög träningsbelastning heller. Det blir perfekt att få lite koll på hur jag står mig inför stundande vinterträning och en möjlighet att kunna följa upp detta under vintern/våren för att se om jag har prickat rätt med vinterträningen. 

Denna vecka blir en återhämtningsvecka för mig och jag känner mig väldigt motiverad för att sätta igång med träningen. Jag ska dock vara väldigt noga med att känna så att kroppen verkligen hinner återhämta sig ordentligt innan jag sätter igång igen. Eftersom 1:a november är på onsdag nästa vecka så kan det bli så att jag startar vinterträningen då. Det ger mig en period på nio dagar där jag tränar tre eller fyra av dessa vilket borde göra gott för både kropp och knopp. 

Det finns mycket mer än träning att göra också och jag har en lång Att göra-lista här hemma som jag får försöka hinna med några fler punkter på nu när jag inte har träningstid att ta i beaktning. Igår kväll blev det lite städning och tid på det ideella arbetskontot.

Bilden ovan är för övrigt från i söndags när jag var på väg till tävlingen. Så ni behöver inte oroa er för att jag redan har tjuvtränat. 


Innan helgen så släppte Lidl-Trek nyheten om att man var klara med sitt utvecklingslag där Jakob Söderqvist blir en av 14 cyklister. Superkul att han får den här chansen och vi får se vad det gör för hans fortsatta utveckling! 

SCF har meddelat att Dalsland Gravel Race blir arrangör av 2024 års SM i gravel. Utöver att det är klart med SM-arrangör så ser det ut att kunna bli en SWE-Cup i gravel med tre deltävlingar. Visst borde det kunna bli fler än tre? Har du en gravel-tävling på gång till nästa år så skicka in ditt intresse till gravel@scf.se. 

När det gäller SM i cykel 2024 så ser det just nu ut enligt nedan med möjlighet fortsatt att söka SM i några grenar. 
Landsväg tempo, Linköping, CK Hymer, midsommarveckan 2024
Landsväg linjelopp, Linköping, CK Hymer, midsommarveckan 2024
Trial inomhus, SM-veckan Luleå/Boden, mars 2024
E-cycling, SM-veckan vinter, Luleå/Boden, mars 2024
Landsväg kortdistans, SM-veckan sommar, Västerås, Västerås Cykelklubb, juni 2024
XCE, SM-veckan sommar, Västerås, Västerås Cykelklubb, juni 2024
Para jaktstart, SM-veckan sommar, Västerås, Västerås Cykelklubb, juni 2024
XCM, Bockstensturen, Varbergs Mountain Bike Club, 31 augusti 2024
Gravel, Bengtsfors, Camp Dalsland, 21 september 2024
Bancykel, Falun, Velodrom CK, datum ej klart.

Ännu inte klara SM-arrangörer 2024
BMX
Cykelcross (arrangeras på väderdispens senhösten 2024 men tillhör säsongen 2025)
Downhill
Enduro
Trial utomhus
Pumptrack
XCO/XCC/XCT/XCR (arrangeras på samma mästerskap)


Har du något som du vill få med här i bloggen så hör av dig. Tips, nyheter, annat skoj eller bara något önskemål så hör av dig på ett eller annat vis. 


Ha en skön tisdag så hörs vi här imorgon igen, hoj! 



Om du tyckte att detta var intressant så kan du också följa mig via följande kanaler:

- Köper du cykelkläder via min affiliate-länk hos Siroko så får du 10% rabatt på alla priser, även dom cykelkläder som redan är till nedsatt pris: https://srko.co/henrikoijer (länken ger automatiskt omräknade priser, ingen kod eller annat behöver anges)
- Om du vill köpa cykelhjälm och glasögon så har jag en rabattrabattkodkod hos Limar som ger dig 30% rabatt, ange: LIMAR30OIJER
- Om du vill är intresserad av produkter som hjälper dig att återhämta dig snabbare eller bara vill avnjuta en skön avkoppling så får du 10% rabatt på https://hypericenordic.com/ om du använder koden Henrik10 vid ditt köp. Jag har massagepistolen Hypervolt 2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar