Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2023-10-09

Jag har kört gravel och Jenny Rissveds blev tvåa i den avslutande världscupdeltävlingen!





Hej och god morgon på dig! 

Vilken fin soluppgångstur vi fick igår. Något kallt så jag körde med mössa, långa tights och tjocka handskar för första gången denna höst. Den säsongen är här. Mattias hade skissat på en variant av den klassiska Rogrundan där vi efter träbron tog lite andra vägar än vad vi brukar göra. På andra sidan riksväg 50 så blev det några kilometer som jag inte cyklat förut. 




Jesper fångade mig på några bilder. 

Även Mattias fångade mig på bild. Från början så var vi sju cyklister men två i sällskapet hade lite andra planer för dagen och var därför bara med inledningsvis. 

Jag fick tillfällen att berätta om att Långlopps SM 2009 hade gått på några av vägarna och kunde på slutet också slänga in lite om att Långa Lugnet hade gått där. En bra dag för mig med andra ord. 


Gårdagens pass:


Vi kom hem, jag körde ett race i källaren och sedan blev det välförtjänta våfflor till lunch. På eftermiddagen så kollade jag på gravel-VM och därefter såg vi på Filip som spelade en match i juniorallsvenskan. Mot kvällen sedan så hade både Ebbah och Filip en varsin kompis här så det blev många som åt Söndags-tacos. 

Senare på kvällen så kikade jag på världscupen i MTB, vilket lopp Jenny Rissveds gjorde. Ett lopp som räckte ända fram till en andraplats i den avslutande världscupdeltävlingen! 
Det var lerigt och dramatiskt igenom loppet också. Här ramlar först den slutliga segrarinnan Loana Lecomte framför Jenny som inte kan göra så mycket annat än att ramla också hon. 

Även herrarnas lopp bjöd på dramatik, både om segern i loppet och i totalställningen. Kul! 

När kvällen var sen så snabbtittade jag på crossen också. Det blev några spektakulära vurpor i herrklassen och så tog Sven Nys son, Thibau Nys en finfin seger i bra motstånd. I år är kanske året då han etablerar sig allra längst upp i världseliten. 


Det blev en bra dag det där. Känner mig trött och sliten idag så det blir nog en klassisk måndags-vila för min del. Tack för att du läste, hoppas att du får en bra start på veckan så hörs vi här snart igen. Hoj! 


Vill du ha rabatt på cykelprodukter? Genom några av mina samarbeten kan jag erbjuda följande rabatter:
Den här länken ger 10% på Sirokos produkter: https://srko.co/henrikoijer 
Koden LIMAR30OIJER ger 30% på www.limar.com
Koden Henrik10 ger 10% på https://hypericenordic.com/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar