Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2023-10-19

Kan man köra en Shimano 12 delad kassett med SRAM kedja och SRAM-komponenter?




Hej och god morgon på dig!

Igår gjorde jag ett återbesök på Onsdags-VM på Lugnet. Ett desperat försök att hitta tillbaka till någon slags CX-teknik. Vet inte om jag lyckades riktigt men nu har jag i alla fall övat en gång och fått se banan till helgens tävlingar. Onsdags-VM har funnits väldigt länge här i Falun, här kan du läsa ett inlägg från 2012.

Jag hade tänkt komma iväg tidigt från jobbet för att hinna vara med till 17 men fick ett ärende på halsen som behövde lösas. Därför kom jag upp till Lugnet när de andra redan hade kört ett heat om två varv. 

Jag hakade på i andra heatet. Startade sist, tog en bild och letade mig uppåt genom fältet. Skoj träning och det finns saker jag kan bli bättre på. Som att jag är gammal och fegar inför kurvor, tar mig försiktigt igenom kurvor och sedan saknar riktigt tryck ut ur kurvorna. Blir jobbigt i längden då. Men fortsatt kul och det finns alltid någon jämbördig att tävla mot. 

Deras tredje och mitt andra heat var ett varv. Då kom jag iväg ordentligt och hade hyfsad kontakt med tätgruppen åtminstone halva varvet. Slutade runt sjunde snabbaste någonstans. Buskul!


Då jag hade ett par gamla (köpta december 2018) tubhjul med Shimano-body för 11-delat så googlade jag om det gick att köra 12-delat på dessa. Det gick! Sedan googlade om det gick att köra Shimano-kassett tillsammans med en SRAM AXS flattop kedja samt SRAM-komponenter i övrigt. Fick lite varierade svar i min googling och inte ens Chat GPT kunde ge mig ett riktigt svar. 
Men man lever bara en gång så jag köpte en Shimano-kassett för 12 delat och testade det igår. Funkade prima! 

Jag hade ett par urgamla Continental tubdäck hemma också som limmades i förrgår kväll. Så både cykeln och jag är väl mer eller mindre redo för helgen nu. 


Efter träningen så åkte jag hem, lagade och åt mat, körde Filip till hans samling, åkte för att köpa hö, hämta paket och handla lite. Allt iförd cykelkläder. Därefter så kollade jag på Filips match. Inte iförd cykelkläder dock. 

Intensiv dag och jag kom hem vid halv elva på kvällen... 

Hade tänkt köra Le Peloton i morse men då det regnade en del igår kväll och var minusgrader i morse när jag vaknade så valde jag att hoppa över och sova lite mer istället. Så nu behöver jag hitta något annat att träna i kväll istället. 

Imorgon kan ni läsa vad det blev. Kanske också vad det var i paketet jag hämtade...

På återhörande, hoj! 



Vill du ha rabatt på cykelprodukter? Genom några av mina samarbeten kan jag erbjuda följande rabatter:
Den här länken ger 10% på Sirokos produkter: https://srko.co/henrikoijer 
Koden LIMAR30OIJER ger 30% på www.limar.com
Koden Henrik10 ger 10% på https://hypericenordic.com/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar