2012-10-10

Onsdags-VM

Många deltagare idag, någonstans mellan 25 och 30 landade vi nog på

I Kumla tappade jag min styrplugg och för att inte riskera startförbud så satte jag i en kotte istället. Den sitter där än och kommer få sitta där till den trillar ur.

Kvällens cykelcrossöfvningar på Lugnets Riksskidstadion går väl inte till historien som en av mina bästa träningar. Kände mig seg, hittade inget flyt, tappade i igångdragen och i kurvorna. Det var mest mörker. Man vet ändå att man är i Sveriges cykelcross-Mekka när man som totalledare i den svenska cykelcrosscupen trillar in på en åttonde eller nionde plats i första heatet. I andra heatet blev jag sjua efter att ha ryckt upp mig något. I tredje och sista heatet trodde jag att jag skulle få köra om en sjätte eller kanske sjundeplats igen då slowstartern Darvell kom ikapp efter första varvet. Lyckades hänga med honom och fick därmed peppen jag behövde och kunde plocka flera placeringar på slutet och avsluta aftonen med att snurra upp Pontus Kastemyr och Jens Westergren på läktaren i en spurtstrid om tredjeplatsen. Slutet gott, allting gott.

Martin Eriksson var vassast idag och vann dagens VM och tog nog två av tre heatsegrar och Darvell åkte hem med en seger i bagaget. Efteråt så skulle Jens, Martin, Magnus och jag titta på en eventuell omdragning av banan, men efter en omröstning som jag förlorade så bibehöll vi tänkta bansträckningen där. När vi skulle rulla därifrån så tyckte jag vi skulle testa en annan väg. Den verkade helt okej så vi spånade och brainstormade ihop en sjukt bra förändring som vi alla fyra var väldigt nöjda med. Ett riktigt kul inslag i falubanan kan jag lova!

Snitthastigheterna idag talar annars om en snabb falubana, 25.5, 25,8 och 26.4 kilometer i timmen hade jag i snitt på dom tre heaten. Vår omdragning kommer kanske sänka snitthastigheten något, men överlag är banan snabb.

På plats idag, en av flera fotografer, Mats Wahlén som tog följande bilder plus andra:
Sandlådenivå under första heatet

Darvell kör brett

Ratta in...

Och så upp med blicken och trampa iväg

En annan fotograf idag var Jonatan Stark som bjuder på bilder i sin blogg:

Även August Martin valde att lufta optiken denna härliga höstafton

Slänger med en bild på David Eriksson också bara för att den var så sjukt jävla läcker: 

3 kommentarer:

 1. Fasikens vilken bra uppslutning, hur många startande var det?

  SvaraRadera
 2. Vid uppvärmningen räknade jag till 24, när vi skulle köra första heatet räknade jag till 28.

  SvaraRadera
 3. Bra för en träning en vardagskväll!
  Gött Mos

  SvaraRadera