2012-10-23

Bra form på gång

Före

Efter

Data. Snittpulsen motsvarar ca: 82% av max, finns mer att ta av men svårt att få igång kroppen tidigt på morgonen och utan frukost i magen. Som ni kan se i pulskurvan nedan så tar det ca: 6 km att få igång hjärtat ordentligt.

Pulskurva, höjdprofil samt karta för er riktiga pendlingsbloggnördar

Tiden 46:57 är jag riktigt nöjd med. Om vi bortser från min bästa tid så är min näst bästa tid till jobbet med cross 46:05. Det var i maj, det var varmare och ljust ute. Nu var det +0.5, frost på vissa ställen och totalmörker. Så tiden: jättenöjd. Rekordet däremot var jag långt ifrån. Inför Vätternrundan och SM gjorde jag ett formtest och dammade igenom samma sträcka på 43:58, fattar inte riktigt hur det gick till men det var i mitten av juni det.
Det känns som om formen är på väg tillbaka efter några sämre veckor, kul!

6 kommentarer:

 1. att klyva vind i 0grader är tyngre än 20grader varmt, densiteten på luften blir större vid kyla vilket ger mer luftmotstånd. Nått att tänka på om du vill slå rekord och jämföra tider!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja. Dels har man luftens densitet, sedan blir man ju stelare i kyla vilket försämrar prestationsförmågan. Dessutom mer kläder och så vidare. Du kan lita på att jag tänkte på allt detta i morse. :)

   Radera
 2. Törs man fråga var de(t) utlovade blogginlägget(-en) där läsarna fick skriva rubriken tog vägen? Du har väl inte glömt bort dessa va? ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra med påminnelser. Har det där inlägget förvarat hos mitt dåliga samvete så det blir ett inlägg inom kort i alla fall.

   Radera
 3. Kall luft innehåller mer syre än varm luft..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men den kalla luften gör luftrören stela och man får svårare att andas ordentligt? :)

   Radera