2012-10-19

Morgonstund med SCF, Malmö Veloclassic och tävlingsbilder

Sitter här och käkar müsli som om det inte fanns någon morgondag, utanför köksfönstret har mörkret ätit upp allt som är vackert. Det är dags för cykelpendling på vattensjuka cykelbanor denna sensommarvarma morgon. I natt så fick jag mina efterlängtade sju timmar med kvalitetssömn, hade troligtvis förruttnat inifrån om jag sovit för lite en natt till. Så det var ju skönt att slippa.

Igår gjorde SCF klart att de cyklister som deltog i Malmö Veloclassic får en varning. Jag tycker att det är bra. Jag hade inte klagat om man dragit in deras licenser heller. Många tycks dock tycka att det är fjantigt och fel att bestraffa cyklisterna. Själv tycker jag att SCF ska se till att reglerna följs, inget fjantigt i det. Bryter man mot en regel så får man vara beredd att ta konsekvenserna. Malmö Veloclassics är först och främst inte sanktionerat och eftersom man kör det man kallar för motionslopp som en tävling blir det dubbelfel.
Det är inte svårt att få en tävling sanktionerad, så varför söker man bara inte sanktion? Visst, det blir lite dyrare, men man kan å andra sidan få fler deltagare genom sanktionen och vill man kompensera för avgiften så kan man höja startavgiften något.
Visst kan jag förstå att det kan tyckas lite fånigt att straffa folk som bara ville cykla med andra, men då hjälper det inte att sitta och gnälla hemma i stugorna, då får man väl försöka ändra det man tycker är fel i reglementet. Eller helt enkelt inte vara ansluten till SCF.

Nog om detta. Jag hoppas att Malmö Veloclassic söker sanktion till nästa år, varför skulle dom inte vilja göra det? Att tävlingen/loppet är sanktionerat ger en trygghet till deltagarna att det är ett lopp som genomförs på ett riktigt vis. Men så länge inte arrangören är ansluten till SCF så kan inte den bestraffas annat än för dopingbrott.

Bjuckar avslutningsvis på några bilder tagna med min frus mobil från våra sanktionerade cykelcrosstävlingar i helgen:
Nöjda grabbar

Rättar till tröjan innan start

Magnus Darvell satte in den avgörande stöten in i detta lerparti här på varv två, jag ligger närmast bakom men kan givetvis inte svara på Magnus fartökning.


7 kommentarer:

 1. Så du tycker att alla som kör VR (ink dig själv) ska stängas av? Malmö Velo är ju även det enbart ett motionslopp som dock SCF själva valt att kalla tävling å alla vet ju att VR är ett tävlingslopp för många

  SvaraRadera
  Svar
  1. VR är väl ett sankionerat motionslopplopp som följer motionsreglerna inom SCF

   Radera
 2. Hu ska man se på alla svart race osv och alla icke sanktionerade tävlngar då? Jag tror att det är så enkelt at folk tycker det är ologiskt och dörför protesterar... Tack och lov finns inte samma tjafsande och problematik här i Finland.

  SvaraRadera
 3. LIVSTIDS HÄNGNING PÅ VATTEN OCH BRÖD, SKA DOM VIDRIGA REGELBRYTARNA HA !
  ALTERNATIVT OBLIGATORISKT MED DURANO+ I ALLA LOPP... TRÖGRULLANDE AS.

  SvaraRadera
 4. Jag är ganska så säker på att det är en UCI-regel, har varit en del prat om proffs som kört icke-sanktionerade gatlopp.

  SvaraRadera
 5. Maj gad vad kul det skulle ha varit att hoja där i helgen..

  SvaraRadera
 6. Känns som cykelsporten har lite större problem att brottas med i dagsläget än Malmö Velo? =/

  SvaraRadera