Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2021-12-08

Jobbpendling i -18!


Hej och god morgon på dig! 

Det blev en frisk pendling till- och från jobbet igår. Hade lite drygt -18 som kallast på morgonen och 16-17 minusgrader på hemcyklingen. Klarade det ändå rätt så bra faktiskt. På morgonen blev jag kall om tårna och på väg hem så blev händerna kalla men tårna klarade sig.

När det är så kallt så kör jag med en buff som jag har runt halsen och upp över käklinjen och huvudet. Sedan en vintercykelmössa på det. På överkroppen hade jag underställ, kortärmad cykeltröja och en cykeljacka. På händerna har jag ett par tunna innerhandskar och ett par trefingrade cykelhandskar på det. Benen skyddas av ett par korta cykelbyxor under ett par varma vintertights. På fötterna har jag ett par ullstrumpor som går upp en bit på vaden, cykelskor, regnskoöverdrag och vinterskoöverdrag. Ibland har jag också kompletterat med en väst för att få ett extra vindskyddande lager på överkroppen. 

Måste faktiskt säga att den där vinterjackan från Siroko kan vara den varmaste cykeljackan som jag haft under alla mina år som cyklist. Det känns riktigt bra att ha hittat ett ordentligt varmt plagg. Att frysa är ju inte speciellt kul. Det går inte att komma ifrån att det var kallt igår, men jackan skyddade bra. 

Idag är det bara -10 så det kommer väl att kännas varmt i jämförelse. 

Nej, det ligger på här. Ha det gött så hörs vi snart igen. Hoj! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar