Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2021-12-25

God jul!












Hej och god morgon på dig!

God jul också, om jag inte sagt det till dig innan. Vi vaknar upp i ett kallt Löddeköpinge där kvicksilvret ligger någonstans runt minus fyra, snön ligger på marken och solen skiner. 

Igår så startade Linda och jag våra försök på Raphas utmaning Festive 500, där man ska cykla 500 km från 24:e till 31:a december. Jag har nog tagit mig igenom alla år utom ett, men minnet är sådär så jag kan ha missat ett par år. Det jag däremot minns är att jag har vunnit ett av åren. Efter det året så har jag inte skickat in mina uppgifter/bilder speciellt många år utan mer kört utmaningen för min egen skull på sidan av. 

 

Mitt senaste inlägg ( https://oijer.blogspot.com/2021/12/oppenhet-om-min-traning-och-min-data.html ) blev mitt tredje mest lästa det senaste året. Tack för ett så positivt mottagande, det hade jag aldrig kunnat ana. Anledningen till att jag skrev det var för att jag blivit anklagad för att inte vara öppen och ärlig med mina siffror på Zwift. Jag är inte förvånad då jag förstod att det skulle kunna bli så. Men öppenhet har jag inga som helst problem med. Jag har haft en watt-diff mellan Wattbiken och mina pedaler. SCF har bedömt den som OK och jag har inte blivit diskad så jag har inget behov av att lyfta det på egen hand. ZADA har också verifierat mig med mina pedaler, min Wattbike och mina effektsiffror från utomhuscykling. Men det är klart att konkurrenter i SWE-Cup helst vill få mig diskad, dom har givetvis en egen agenda med hopp om egna mer framskjutna placeringar. Ni som känner mig känner till min kapacitet och har kunnat följa mina siffror år efter år. Det går att manipulera sin data för att det ska se bättre ut, men det är jag inte intresserad av. Fair play och öppna kort är mer min melodi.

VM-truppen publicerades i torsdags strax efter att jag hade bloggat. På damsidan blev det Cecilia Hansen, Emma Belforth, Anna Svärdström och Marlene Bjärehed som får chansen att representera Sverige. På herrsidan så har vi bara två platser och det blev Jon Werme och Samuel Brännlund som får äran att ikläda sig blågult. Två riktigt bra cyklister med riktigt starka avslutningar som gjort bra resultat i internationellt motstånd. Samma dag så fick jag flera meddelanden från personer som tyckte att jag skulle ha en plats till VM. Det tycker jag också, men jag skulle inte kunna ta bort någon av dom två som blivit uttagna. Vi är ett gäng cyklister som är riktigt jämna på Zwift vilket är kul och sporrar. Samuel, Jon och jag kör dessutom i samma lag och känner väl till varandra. Förbundets kriterier för uttagning har jag kunnat bocka av men när vi bara har två platser så blir det svårt när också andra levererar. Förbundet ringde mig dagen innan uttagningen blev officiell och snackade. Motiverade varför de som blev uttagna har fått platserna och hur de såg på min kapacitet. Gott snack och jag hoppas leverera fler fina resultat efter jul- och nyårshelgen för att visa för mig själv att jag presterar på en bra nivå. För även om jag är lite besviken så är det bara att blicka framåt som fungerar. 

 

Vi har firat jul här igår, i Lindas nya hus. Vi ska sätta lite taklist nu så snart jag har skrivit klart detta i min mobil. Om ett par dagar så blir det julfirande också i Dalarna. Här finns ett par kakelugnar och Linda har kommit bra in i rollen som Kaminmamman, en variant på Kaminmannen. Sök på Kaminmannen på YouTube så förstår ni vad jag menar..

 

Jag fick ihop 67 kilometer igår på min dubbade cykel. Den rullar så tungt så det kommer bli hårt detta Festive 500. Under gårdagen så frös det på så då var det ändå skönt med dubbade sulor, annars hade kantvinden skickat mig i diket upprepade gånger. Såg en buss från Dalarna. Sånt är skoj om man, som jag, är i kollektivtrafikbranschen. Ett tag snöade det från sidan men mot slutet så fick jag sol! 

 

Ha nu en skön fortsättning på helgerna, så hörs vi snart igen. Ha det gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar