Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2021-12-17

En massa hårda pass, insamlingscykling med Jenny Rissveds och finalerna i Zwift Academy!


Hej och god morgon!

Tummen upp till hårda pass. Körde lagtempo på Zwift igår och hade en ganska bra dag i sadeln. Kunde göra det jag ville och utan att ta ut mig helt ändå. Vi sladdade in på en niondeplats av 534 lag så det var bra. Vi var tex bara 16 sekunder efter Movistar. Jag landade på ett snitt med 340 watt som motsvarade 4,8 w/kg. 

I förrgår så körde jag Midweek. Efter ett hårt race i tisdags så hoppades jag på lite skönare tur i onsdagens Midweek. Men Wahoo Le Col hade tre åkare på lekhumör med. Vilket var skoj förstås för det är ju alltid kul med racing och när det bjuds upp till dans. Benen var dock allt annat än pigga men har man gett sig in i leken så får man leken tåla....

På bilderna ovan så ser ni en grupp som liksom försvinner lite i fjärran. Nio cyklister och ingen svensk. Så jag gick på en attack och lyckades ensam brygga upp till tätgruppen. Det är alltid lättare att hantera en mindre grupp än en stor klunga så jag tyckte att det var bra men jakten blev hård bakifrån, som ni kan se på andra bilden. Lyckades, trots min egna bryggning, bli fyra på spurtpriset strax efteråt. Tre spurtpriser och målgång ungefär 1,5 km efter sista spurtpriset stod på menyn. På andra spurtpriset så hamnade jag lite för långt bak och blev nia så sista spurtpriset ville jag inte slarva bort. Gick på en långrökare och tog hem det. Återhämtningen till målspurten blev dock för kort så jag rullade in bakom klungan istället. Slutade ändå sexa i poängställningen. 
 

Idag kör jag SZ AW Party by SZR, siktar på att ha skoj och att avrunda arbetsveckan på ett bra vis. 

Imorgon blir det antingen vilodag eller så stiger jag upp tidigt och kör en bit med Jenny Rissveds som ska cykla till Norrköping för att samla in pengar till Musikhjälpen. Hon har redan fått ihop 118000 kronor och du kan läsa mer om hennes cykling och tävlingen om tröjan hon bar när hon vann OS-guld här: https://www.instagram.com/p/CXb0_TKgKlv/

Det skulle vara riktigt kul att haka på en sväng men jag är också i behov av vila. För efter en vecka med hårda race på Zwift så ska jag köra 55 km stenhård tävling på söndag och sedan är det SWE-Cup igen på måndag. Så morgondagen blir min chans till välbehövlig vila. Men eftersom Jenny ska cykla 31(?) mil och det kan bli lite blandat sällskap med så blir nog tempot inte allt för hårt. Sömn är dock också viktigt.


Något ni inte vill missa är finalerna i Zwift Academy. Det är nu endast fem herrar och fem damer kvar som tävlar om två proffskontrakt. Ni kommer att gilla detta om ni gillar cykling, oavsett om ni kör Zwift eller ej. Det hela har alltså gått ut på att det har genomförts pass, tester och tävlingar på Zwift under hösten och nu är vi framme vid finalisterna. Det har sedan några år tillbaka gått att bli proffs via Zwift och nu ska två cyklister få skriva proffskontrakt om dom vinner Zwift Academy!

Del 1 av finalerna:


Del 2 av finalerna (fler avsnitt kommer!):

Lite fredagsfilmer till fredagsmyset senare i kväll kanske? 

Ha det nu riktigt bra så hörs vi snart igen, hoj hoj! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar