Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2020-08-09

Axel cyklade Cykelvasan igår och jag har gjort en ny video!

Hej och god morgon!

Igår blev det en lång dag ute på tur. Dels för Freja och mig som support men kanske allra mest för Axel som tillsammans med Linda körde igenom banan för Cykelvasan. Axel har laddat länge för detta och även om längsta turen innan gårdagens utmaning har varit 42 kilometer lång så var han redo.

Vi startade runt kvart i nio på morgonen, en superpeppad och lite nervös Axel rullade iväg från Berga by på sin resa ner mot Mora och målportalen utanför Vasaloppets hus.

Freja och jag hann dock inte ens till Mångsbodarna innan vi hittade två hundar som lugnt vandrade runt mitt ute på Vasaloppsvägen utanför Fiskarheden. Vi stannade och fick tag i den ena hunden men den andra sprang in i skogen...
Så vi gick ner till Fiskarheden med den hund vi hade och knackade lite dörr. Ingen kände igen hunden men vi fick låna ett koppel av en annan hundägare. Ut med efterlysning på Facebook och prata med polisen... Vi hade ju ett support-uppdrag att utföra också så vi lastade hunden i bilen och åkte till Mångsbodarna. Hann dit kort innan Axel och Linda rullade in. När dom sedan rullade vidare så körde vi tillbaka till Fiskarheden och kollade i en annan del av byn och där fick vi napp direkt och kunde, till Frejas stora besvikelse, lämna tillbaka hunden till sin ägare.

Vi gasade till Risberg men hann inte ifatt Axel och Linda där. Miss i servicen från vår sida. Försökte genskjuta dem strax bortanför Risberg men missade dom även där, så vi körde bort mot Evertsbergssjöarna där vi hann ikapp dom.

Därefter gick det lugnare till för oss i service-teamet. I Evertsberg träffade jag även på Marcus Johansson som var ute och körde banan med sin far.

Axel och Linda hade ganska bra fart hela tiden, men på slutet började det märkas att det var långt. Lite i Oxberg och definitiv i Hökberg. Men då är det "ju bara nedförsbacke kvar".

Freja och jag köpte pizza och mötte upp vid målet. Axel och Linda rullade in på 5:48, gott cyklat! Imponerande gjort av en 12-åring som aldrig cyklat i närheten så långt att ta sig igenom hela distansen på det där viset. Nu blir det nog en vilodag idag...


Efter att ha lämnat av alla i stugan så körde jag hem och tävlade på Zwift på kvällen. Lite trött efter en lång dag så var det ändå skönt att vrida ur trasan i ett 61 kilometer långt race.

Nedan finner ni bilder från gårdagen samt längst ner finns också min senaste video, den får ni inte missa! Dagens vlogg bjuder i vanlig ordning på lite blandat av cykelkaraktär. Smaklig spis!



Video om mitt 20-minuters test i Sälen, om jag ska köra svenska mästerskapen i landsväg, nyheter från Garmin och årets längsta cykeltur. Allt paketerat i rörlig bild!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar