Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2020-08-22

Högt och lågt


Hej och god förmiddag!

Eller god dag kanske? Le Peloton slutade tidigt för min del i torsdags, hann typ 10-15 sekunder in på första fartsträckan innan jag fick punktering fram. Så jäkla surt... Så det blev till att byta slang och sedan cykla hem gubbsur och med svansen mellan benen. Kompenserade sedan med ett Zwift-race på kvällen istället så att jag fick köra lite hårt.

Kanske ska byta däck/kolla fälgbandet nu då det var andra punkteringen på kort tid.

Körde ett Zwift-race igår också och tog faktiskt min första vinst på nästan 2 månader. Det hade blivit 25 segerlösa race innan igår med visserligen en massa pallplatser men ingen seger alltså. Igår så försökte jag vara lite mer offensiv än tidigare med ett antal attacker. Inget som riktigt gjorde någon större skillnad dock, åtminstone inte till min fördel. Men efter en attack av mig på sista av dom fyra varven så stack två andra iväg när jag blev inhämtad. Givetvis så fick dom 15-20 sekunders lucka och vi sju bakom var inte speciellt aktiva i jakten. Då vi körde Innsbruckring så gav jag kaffet i sista backen och tryckte till utför. Fick med mig en och övriga var strax bakom. När vi kommit ner på platten så gjorde jag en ny attack då vi bara var 5-6 sekunder efter. Kom ifatt tätduon med 1.8 km kvar till mål och började spela kall. I gruppen bakom så drogs en långspurt igång med kilometern kvar och åtminstone en av dom kom ifatt innan vi drog igång spurten på allvar. Jag lyckades vinna men det var inte med mycket. Ser i resultatet också att dom andra var oss hack i häl över linjen. Skoj med seger!


Jag såg att Team Ineos ställer Chris Froome och Geraint Thomas åt sidan när dom nu tagit ut sitt lag till Tour de France. Ganska vågat drag kan tyckas men anledningen är att formen inte är där den borde vara. Istället är det Egan Bernal som får bära huvudansvaret i laget, stöttad främst av Richard Carapaz.

Tour de France slutar också med podiumflickor. Istället ska det vara en manlig och en kvinnlig podiumvärd och i Corona-tider lär det hållas avstånd också.Tanken är att man inte heller efter Corona kommer att återgå till podiumflickor.

I augusti har jag tränat på riktigt bra och i och med gårdagens pass så har jag redan nått månadens mål. I juli så hade jag ju 1700 minuter med en dag kvar på månaden... Sedan jag 2010 började logga all min träning på Garmin Connect så har jag aldrig nått 3000 minuter på en månad, om jag skulle hålla i detta så hamnar jag där någonstans så det kanske jag skulle sikta in mig på. Kräver dock att jag kan köra några långpass i det som återstår av månaden.

Har idag gjort illa fotrackarn. Ramlade över min fot idag och har ont så ont. Så det där lär bli bättre snart om det ska bli några träningsminuter mer denna månad. Vi får se.

Börjar bli dags för lunch här, vi hörs kära ni!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar