Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2020-08-29

Lite nytt, lite gammalt, gräver i bloggarkivet och svarar på era frågor!

Hej och god morgon på er!

Idag börjar Tour de France. Hur sjukt? Känns helt overkligt att vi sista helgen i augusti ska få börja följa touren när vi har tid med det. Det är också riktigt imponerande att kunna styra om världens största årligen återkommande idrottsevenemang till nya datum ungefär två månader senare. En hel idrottscirkus på resande fot genom Frankrike.
Samtidigt i Sverige så hoppas vi att länsstyrelsen och polisen ska hinna/kunna ge tillstånd för ett SM utanför Uppsala första helgen i oktober... Nåväl, alla länder är olika.

Sitter här och kikar lite på hur det går för Richard Larsén. Inte bara jättebra kan jag väl konstatera men han krigar på bra ändå. Kanske den där optimistiska inledningen kostar lite nu men han har ju fortsatt god marginal på sig att slå rekordet på knappa 89 timmar.

Fick frågan igår om inte jag också hade cyklat långt förut och det har jag ju. Visserligen inte så långt som genom hela Sverige men jag åkte runt Dalarna och passerade genom samtliga 15 kommuner på en drygt 60 mil lång runda som tog mig knappa 23 timmar. Om ni vill se och läsa om det så finns inlägget här: https://oijer.blogspot.com/2012/09/min-dalarunda.html

Linda är på väg genom landet för att köra SM i MTB-O idag, nervös som en kattunge men det går nog bra ändå. Igår diskuterade vi lite med olika typer av distanscykling och vad man gillar. Finns det några rätt och fel? Jag mindes tillbaka på ett distanspass med Jesper Hjortsberg och den här typen av distanspass gillar jag: https://oijer.blogspot.com/2011/11/kungdistans-med-lask-jeppe.html

Jag frågade på Instagram om vad ni ville läsa mer om på bloggen, fick följande svar:
Vissa av ämnena behöver kanske mer uttömmande svar, men jag tänkte att jag kör en snabbgenomgång idag och så plockar jag med mig två av punkterna till kommande inlägg.

1. Nu när det blivit höst så ska jag ta tag i att styra upp materialet och skaffa mig en MTB, gärna i någon samarbetsform. Då vill jag att det ska vara något som känns riktigt bra också och jag tänker inte hoppa på fösta bästa bara för att skaffa en MTB. 

2. Jag kommenterade inte senaste inlägget för den personen...

3. Det kommer faktiskt att komma lite mer sånt inom kort. Har ett par cykeldatorer hemma för test, snart kanske det också kommer lite andra kul prylar som ska testas. Gillar ju också prylar så det blir skoj. 

4. Bussar ja, frågan kommer ju för att jag jobbar med kollektivtrafik gissar jag och kanske inte för att detta ska bli en bussblogg. Då är ju en snöröjningsblogg mer aktuellt känner jag. Det hade varit något att läsa på morgnarna det.

5. Det är ju jättekul! Jag vill också veta hur man gör för att bli bättre/snabbare/starkare och där gäller det att hålla sig själv uppdaterad tror jag om man vill haka på trender och resultaten från dom senaste studierna. En sak som är säker är att man blir bra på det man tränar på och ju mer man cyklar desto lättare är det att bli bra på att just cykla. Kan komma några träningstips här i bloggen också inom kort.

6. Data ja, alltså jag gillar ju siffror och det brukar ni kunna få. I det här fallet kanske det är datorer eller mjukvara som avses eftersom personen bakom frågan "jobbar med data"?


Förlåt, nu drog jag över tiden här. La Course by Le Tour de France har redan börjat, visas på Eurosport! Le Tour de France börjar 13:55 på Eurosport. Blir nog en bra dag det här. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar