Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2020-08-17

Hemmavasan 2020


Hej och god morgon kväll på dig!

Lördagens rövargäng, från vänster:
Hanna Näslund
Matthias Wengelin
Lars Bleckur
Erik Åkesson
Cassandra Öhman
Linda Tufvesson
Magnus Darvell
Fredrik Ericsson
Hanna Bergman
Jennie Stenerhag
Linn Gustafsson
Jens Westergren
Mattias Nilsson

Inget dåligt gäng cyklister det där inte. Fem av dom som tidigare segrare, nästan alla med pallplatser + Team Sweden Mountainbike. Å så lilla jag då. Men jag har i alla fall ett spurtpris från loppet, inte så illa pinkat av en gammal bloggare!

Samling 08 vid Falu gruva, Dalarnas tidningar kom dit (https://www.dt.se/artikel/bildextra-se-startskottet-for-hemmavasan-taggat-superlag-stallde-upp-for-start-de-kallar-sig-avdankade-men-ar-ju-topptranade)  och SVT Dalarna kom dit (https://www.svt.se/nyheter/lokalt/dalarna/cykelvasan-blev-hemmavasan-med-13-000-cyklister).

Vi rullade sedan iväg strax före nio med sikte på en rutt som innehöll Källviken, Ornäs, Aspeboda (-ish), Grycksbo, Haghed, Rostberg, Sundborn och Lugnet. Vi fick sedan av fika- och TV-tekniska skäl korta av rundan något så Sundborn fick stryka på foten.

Vid "målgången" så blev vi mottagna av Vasaloppet TV (6:00:50 in i sändningen här https://vasaloppet.tv/video/9254247/hemmavasan-live/) och efteråt så var också SVT på plats (https://www.svt.se/nyheter/lokalt/dalarna/hemmavasan-i-stark-varme-tog-det-lugnt-och-fikade).

 







Några bilder från vår Hemmavasabana.

Mottagningen vid målet kan man inte klaga på, egen kranskulla (men var är kransen?) och Vasaloppsbullar från systrarna Kallur!

Med så många före detta elitcyklister, nuvarande elitcyklister och där dom allra flesta kände varandra väl sedan innan så blev det givetvis mycket gott snack. Man skulle kunna skriva flera blogginlägg bara om anekdoterna som behandlades under rundan. Det var fokus på trivsel under rundan men vi hann också med en punktering, en pyspunktering och åtminstone tre vurpor. Allt gick dock bra!

Sådana här rundor borde vi köra oftare. Då jag var anmäld till Hemmavasan och använde appen med samma namn så har jag nu tagit mig igenom 9 stycken Cykelvasan och en Hemmavasan Cykel 90. Hoppas förvisso att det blir sista Hemmavasan och att vi kan köra som vanligt nästa år men det går inte att klaga på lördagens tur. Supertrevligt!

2 kommentarer:

  1. Hej! Vi är ett par kompisar som ska köra hemmavasan i slutet av augusti och utgår från Falutrakten. Finns det någonstans vi kan ta del av den rutten ni körde 2020? Mvh, Max

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Kul grej, hoppas att det går bra för er. Den rundan vi körde var delvis på privat mark, delvis inget jag skulle rekommendera andra att cykla så ni får nog klura på ett annat alternativ denna gång.

      Radera