Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2019-11-26

Höjd FTP och höjt VO2max



Hej och god morgon på er!

Bilderna ovan visar på resultatet av gårdagens träning. En rejäl ökning av mitt beräknade FTP samt en ny ökning av min VO2max. Det går bra nu, träningen bara liksom flyter på.

Tanken igår var först att köra ett tempolopp men då Zwift krånglade så fick jag tänka om. Istället blev det ett handikapp-race där A ska köra ikapp B som ska köra ikapp C som ska köra ikapp D osv. Tyvärr hade ett par nötter kommit till start med tempocyklar i det lilla A-fältet. En tempocykel ger ingen rulle så man har liksom ingen nytta av dom i en grupp. Farten blev helt knäpp, jag valde att vänta in en annan svensk som visade sig bli rökt och jag fick åka ensam istället. Valde då att köra på i 20 minuter för att åtminstone få mig en FTP-beräkning av det hela. Hade lite nattning av barn att styra upp också annars hade jag väl lika gärna kunnat trampa irriterat till mål.

Jag vet att det bara är ett spel, men vem tar en TT-cykel till ett handikapp-race?!?!?

Det var gårdagen det. Idag kan det bli en vilodag. Idag ska det också regna fram till imorgon kväll. Så tröttsamt. Men sedan på torsdag så ska det komma snö istället. Det blir fint och sedan till helgen så kommer solen. Snö och sol, ni hör ju vilka kalasdagar som väntar!

Nu ska jag ta min ökade FTP och mitt ökade VO2 max och fortsätta mitt bygge inför nästa säsong. Den kommer att bli grym!

Kul att du ville läsa mitt blogginlägg, du kan också följa mig via följande kanaler:
YouTube
Instagram
Facebook
Twitter

1 kommentar: