2019-11-11

Vinterdistans och kass rygg


Hej och god morgon på er!

I förrgår så bar jag undan utemöblerna på förmiddagen, på eftermiddagen hade jag ont i ryggen. Väldigt ont. Den där skiten satt i till igår då vi hade planerat cykling. Jag bet ihop här hemma på morgonen men hade rätt så ont. Lyckades byta till dubbdäck på våra cyklar och tog sedan på mig strumporna när jag ändå var framåtböjd. Lyckades räta på mig och få på mig övriga cykelkläder men visste inte om jag skulle kunna cykla när det var dags att bege sig. Vis av tidigare erfarenheter så visste jag dock att det kan funka att cykla och att hålla igång brukar inte vara dåligt för ryggen.

Så även om jag knappt kunde klä på mig så visade det sig fungera bra att cykla. Det strålade lite ner i benen men det gjorde aldrig akut ont och så länge jag inte stannade så skulle det nog gå bra.

Linda och jag på Åsgatan på väg mot samlingen på Stora torget.

Vi fick sällskap av Jimmy Bodin, Oliver Lindblom och Frida Knutsson.

Oliver hade en hyfsad vinterhoj och Emma Stenberg gjorde oss sällskap i någon kilometer.

På väg mot Haghed.

Efter ett tag så delade vi upp oss så jag fick sällskap resterande del av rundan med Jimmy och Oliver.

Det blev en fin runda på lite blandat underlag. Alltså det var ju alltid snö, men även snö kan vara nog så varierat. I början av rundan så kändes det som om jag kunde få det lite svettigt. Väldigt trögrullade dubbdäck med lågt tryck, en kass rygg och lite osäker distansform. Men ju längre passet gick desto bättre kändes det faktiskt. Testade att inte ta någon av all den energi jag hade med mig och det gick vägen också det. Annars brukar just den biten kunna vara svår i början av vinterträningen tycker jag så det var väl skönt att det redan funkar hyfsat.

Vi rullade till Bjursås, förbi Bjursås Ski Center, vidare till Andersbo, in via Sågsbo till Rexbo, Kullgärdet, Lustebo, Grycksbo och sedan Gamla fruns väg hem. Totalt blev det lite drygt tre timmar för mig vilket var helt perfekt. Benen funkade bra men ryggen begränsade trampandet något, så med en hel rygg så kommer det nog att kännas ännu lite bättre. När jag kom hem sedan och klev av cykeln så gjorde den rätt så ont och jag fick gå böjd en bra stund därefter. Sådär har det varit sedan dess och jag är fortfarande väldigt orörlig.

En fin runda men en kass rygg, så kan vi väl sammanfatta gårdagen.

1 kommentar:

  1. Ojojoj va jag längtar till fett med snö så man inte ens hör cykeln när man kör i skogen...

    SvaraRadera