2019-11-06

Distans, förvirring, punktering och dikeskörning


Hej och god morgon!

Bilderna ovan är från gårdagens jobbpendling. Frostiga morgnar nu för tiden och igår fick jag för första gången denna vinter uppleva lite halka. Ingen överraskning att det blev halt också denna vinter, men nu är den tiden här. På väg till jobbet så gjorde jag inget väsen av mig, skulle ju cykla tre timmar efter jobbet också så det var ren transport i distansintensitet.

På väg hem så hade jag en plan om att cykla till Ornäs och sedan Runnleden till Falun för att variera mig från den vanliga pendlingsvägen men när jag kommit till Olsbacka så insåg jag att jag hade glömt att svänga för fem kilometer sedan. Så jag fortsatte hemåt på den vanliga pendlingsvägen. Hade med mig en ryggsäck också så första målet var att faktiskt åka hem för att dumpa den och sedan fortsätta ett par timmar till genom att cykla till Bjursås.

Etapp ett avklarad efter precis över en timme.

Fortsatte sedan längs med Varpan bort till Österå och vidare mot Haghed. Tyckte att jag såg norrsken så jag stirrade så mycket upp i himlen att jag var på väg ner i diket, men lyckades ta mig upp igen utan att ramla. Strax efter Haghed så kände jag att det nog minsann var en aning mjukt i bakdäcket. Så jag valde att avbryta rutten och styra hemåt. Sista tio minuterna så stod jag upp och cyklade för att inte fälgen skulle ta i marken.

Kom hem med mjukt bakdäck. Så jag bytte cykel till den som står i bakgrunden på denna bild.

Tog mitt raka styre och styrde ut mot Stångtjärn-skogarna, gäller ju att passa på att cykla lite stig innan snön kommer. Tyckte att det gick ganska bra också trots att jag hade lampan på svagaste läget, tekniken satt som den skulle och jag hade bra driv. Var annars lite rädd inför passet att det skulle bli jobbigt då jag inte är van vid distanspass men med hjälp av två energibars och en flaska saft så höll jag humöret uppe genom hela rundan.

Här har jag ställt om lampan till högsta effekt (800 lumen) för bästa bildeffekt.

Å så var det sista biten hem bara.

Precis över tre timmar på klockan, inget att bråka om. Benen funkade bra rakt igenom och jag höll värmen. Nöjd och belåten med passet och timmarna.

Idag ska jag klämma ett maxtest och sedan cykla till jobbet. Vi hörs väl mer om det skulle jag tro. Hoj hoj!

Gårdagens runda:

2 kommentarer:

  1. Hur gick maxtestet?
    /Glenn

    SvaraRadera
  2. Jag lyckades faktiskt inte fullfölja något test, så det nöjet får jag göra vid ett senare tillfälle igen.

    SvaraRadera