Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2014-10-02

Nya Garmin Connect, krokodilhamburgare och ny träningsklocka ute på marknaden

Som jag skrev igår så har Garmin Connect uppdaterats med bland annat ny layout för aktiviterna samt en del bugg-fixar, riktigt nice!
Om ni vill Connect:a med mig för att se ALL min träning så finns jag här: http://connect.garmin.com/modern/profile/henrikoijer

Det pågår en internationell matmarknad här i Falun som Ronya besökte igår. Hon var då så snäll att hon köpte med sig en krokodilburgare till min lunch! Det finns tydligen även kamel och känguru också och det skulle ju vara hemskt kul att ha ätit det. Det lär väl ske idag då eftersom vi åker ner till Stockholm imorgon.

Det var inte bara uppfräschningen av Connect som släpptes av Garmin igår, en helt ny multisportklocka finns nu tillgänglig genom Forerunner 920XT som ersätter den extremt populära 910XT. Nya 920XT är den som gäller om man vill ha det senaste och bästa inom träningsklockor och den skulle ju sitta perfekt på armen under vintern när jag åker skidor... Nedan följer hela pressmeddelandet från min samarbetspartner Garmin:

"Forerunner® 920XT från Garmin® – en multisport-klocka
med GPS, löpdynamik och uppkopplade funktioner


Garmin presenterar nu Forerunner 920XT – en multisportklocka med GPS och avancerade, smarta funktioner som löpdynamik, VO2max, livetracking och smartavisering. Genom att registrera mängder av detaljerad data från din simning, cykling, och löpning får du helt nya möjligheter att mäta din prestation och analysera dina resultat. Med en slimmad profil och ledat armband sitter Forerunner 920XT bekvämt på din arm och den högupplösta färgskärmen gör det enkelt att läsa av data under träningspass och tävling.

– Som en pionjär och ledare inom multisportklockor är vi glada att kunna presentera vår mest avancerade allt-i-ett lösning för triatleter och multisportare – Forerunner 920XT, säger Dan Bartel, försäljningschef på Garmin International.
– Registrering av simning, cykling och löpning samt daglig aktivitet, samtidigt som användaren är uppkopplad, gör Forerunner 920XT idealisk för både träning, tävling och allt däremellan.

Ljusstark display och uppkopplade funktioner
Forerunner 920XT är 15 % lättare och 18 % tunnare än sin föregångare Forerunner 910XT. Den högupplösta färgskärmen visar även din dagliga aktivitet. Klockan mäter och registrerar steg, distans, kalorier, räknar ner till ditt personliga dagligt mål och talar om när du varit inaktiv i mer än en timme så att du enkelt kan hålla dig aktiv även mellan dina träningspass. Den håller dig också uppkopplad med aviseringar om inkommande SMS, e-post, samtal, kalenderpåminnelser mm. när den är hopkopplad via Bluetooth med en kompatibel smartphone1.

Via Bluetooth eller Wi-Fi kan du föra över all din träningsdata till Garmin Connect Mobile App på en kompatibel smartphone. I appen kan du också starta LiveTrack och bjuda in din familj och dina vänner att följa dig i realtid under träningspass och tävlingar. Forerunner 920XT fungerar även som en fjärrkontroll till vår actionkamera VIRB. Starta och stoppa inspelningen och ta stillbilder direkt från din handled.

I vattnet
Forerunner 920XT är vattentät ner till 50 meter och har avancerade simfunktioner för träning både i bassäng och i öppet vatten. Den loggar drills, vilotid, distans, tempo, simsätt och SWOLF.

På cykeln
Forerunner 920XT har många smarta cykelfunktioner och inbyggd höjdmätare. Den är kompatibel med fart/kadens-, puls- och kraftmätare och tar emot både GPS och GLONASS-signaler för bästa möjliga noggrannhet. Tillsammans med kompatibel ANT+TM kraftmätare, som t.ex. Vector visar Forerunner 920XT effektdata inkl genomsnittlig kraft, vänster/höger balans2, effektområde och tillsammans med pulsmätare får du då även din VO2 max för cykling.

När du springer
Effektiv löpning är givetvis viktigt i triathlon. Nu kan du mäta och följa din form med Garmins avancerade löpdynamik som presenteras i Forerunner 920XT när den används tillsammans med HRM RunTM pulsband. Kadens, vertikal svängningsrörelse och markkontakttid samt skillnaden från tidigare träningspass. Den har även en metronom med vibration och hörbart alarm för att hjälpa dig att hålla rätt kadens. Det förutsäger också dina tävlingstider baserat på VO2 max för löpning och har en återhämtningsrådgivare som anger hur länge du bör vila innan nästa träningspass3.

För dig som är ultralöpare finns det ett UltraTrac-läge då klockan hämtar din position mer sällan och på så sätt förlänger batteritiden till upp till 40 timmar istället för 24 timmar i GPS-läge.

Forerunner 920XT kommer finnas i svart/blå och röd/vit och beräknas finnas tillgänglig i slutet av oktober till ett rekommenderat cirkapris på 4 299: - för enbart klocka och 4 799: - för klocka och pulsband.

1 Besök garmin.com/BLE för att se en lista på kompatibla smartphones.
2 Vänster/höger balans finns inte på alla kraftmätare.
3 Avancerad löpdynamik, VO2 max, återhämtningsrådgivare fungerar endast tillsammans med HRM-Run pulsband."


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar