Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2014-10-04

Dags för race idag

God morgon folks!

Igår blev det en ganska kort arbetsdag då jag kom dit sent och åkte tidigt. Skönt det som lite omväxling. Familjen kom och hämtade mig på jobbet vid tre och vi åkte ner till Stockholm. Jag var trött satan och sov nog minst 40 minuter av resan ner. På kvällen var Ronya och jag på dansshowen En dans på rosor. Det var bra drag i den och en trevlig omväxling i vår vardag.

Trots att vi kom hem sent från den tillställningen så fick jag ihop åtta timmars sömn i natt och är väl så redo för race idag. Såg att startlistan för dagens race ligger ute och jag hade tur i lottningen. Av 41 cyklister var sex seedade på UCI-poäng, vi övriga får alltså en lottad startposition i första racet och jag kom iväg med #14. Varje startled har åtta cyklister så jag hamnade i led 2 vilket är helt okej. Hade ju lika gärna kunnat hamna i led sex och då hade det blivit en jobbigare inledning på loppet.

Jag har ju av någon anledning varit bedrövlig i starterna på Onsdags-VM och har väl aldrig kommit iväg topp-5. Har jag hållit mig topp-10 i starten så har det varit en okej start. Det funkar hyfsat på träningstävlingar, men att vara en slöstartare när det är SWE-Cup kan nog bli jobbigt. Så jag tänkte starta snabbt idag. Jag siktar på en topp-10 i tävlingen och hoppas på en topp-5.
Bildgooglade mig själv för att hitta en bild till mitt Instagram-konto och då hittade jag bland annat den här som visar vilken startraket jag var 2012 iförd ledartröjan:

Det kommer ju tyvärr inte bli någon ledartröja idag, om inte typ topp 10 får materialproblem. Favoriter idag borde väl vara typ Calle Friberg, Fredrik Edin, Martin Eriksson och David Eriksson.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar