Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2014-10-05

Bilder och resultat från CX-Cupen dag 2 i Lida, Stockholm

Starten för Superklassen

Vattenpassage.

Kön.

Swyzak.

De flesta sprang upp.

Erik Greijus vann superklassen.

Mikael Kippilä cyklade upp och blev trea idag. David Höglund blev tvåa.

Prispallen damer prestige. Ida Jansson vann idag igen före Ida Erngren idag igen. Louise Rundqvist var fyra igår och trea idag.

Prispallen för herrar prestige. Calle Friberg vann även idag före Fredrik Edin och Mikael Flockhart. Emil Linde var inte med idag så Jens Westergren och Martin Eriksson kunde sladda in som fyra och femma.

För egen del så fick jag faktiskt stå i första led idag. Tack vare att Emil Linde inte kom till start. Försökte förvalta den fina startpositionen, men hade inte tillräckligt med pangpang för att hålla mig där framme utan halkade bak även denna dag. Låg väl någonstans runt 20 innan jag började ta mig uppåt igen. Kamp mot Axel och Hasse som jag förlorade. Cyklade upp för "springbacken" nästan varje varv vilket gjorde att det inte fanns något löphinder på banan. Ett varv så kom jag inte upp utan fick springa sista biten och då fick jag givetvis något skit under skon så jag kom inte i pedalen på flera hundra meter. Tappade då kontakten med gubbarna framför och fick åka sista varven ensam.
Resultatlistan säger 11:a, 5:17 bakom vilket inte riktigt är vad jag hoppats på denna helg.

Kanonfina banor och en riktigt bra arena för CX ute vid Lida Friluftsområde. Det enda jag kunde önska var väl möjligen att banorna skulle vara något längre. Varven både igår och idag var ca: 2,2 km vilket ger lite onödigt många varvningar. Det blir ju både trist för cyklisterna och krångligt för arrangören. Enligt reglerna så ska varvet vara 2.5-3.5 km och skulle man få till ett varv på runt 3 km så skulle det bli betydligt färre varvningar. Men, det är bara en detalj för i stora hela så var det ett riktigt bra arrangemang. Det enda som saknades var väl regn.

Lite preliminära resultat hittar ni här: https://drive.google.com/file/d/0By0e3pR61iqGMnpocExQOTV2T1E/view.

Två bilder från Kent Lennerö:


Här hittar ni min Garmin-data från idag, bara 91.1 % av maxpuls...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar