2014-10-19

Distanspass

God afton!

Idag har jag ju då cyklat ett lite längre distanspass och det var verkligen inte igår. Men just igår så skrev jag på lite sociala medier om att jag skulle cykla vid nio och jag fick med mig Jim. Jag hoppades på att jag kunde överleva ett längre distanspass på rutin, uthållighet och välfyllda kolhydratdepåer. Men när jag tyckte att det var jobbigt redan första timmen och han berättade att distans för honom var över fem timmar så fattade jag ju att det skulle bli ett heljobbigt pass. Det blir ju liksom lite kämpigt för någon som mest kör pass på runt timmen att försöka nöta ner någon som är van att köra långt.

Eftersom jag trodde att vi skulle haft sällskap av en backspecialist så hade jag sytt ihop en runda med en del elaka backar. I Tällberg så fick Jim äran att köra ifrån mig i backarna som förr agerat bergspris åt Solleröloppet. Vi besökte också Torrberg, Norr Lindberg och körde baksidan av Baggbo.

Varmt var det också. Typ kring tolv grader och vi hade båda klätt på oss lite för mycket. Jag hade en buff som åkte av ganska omgående och en stund senare så åkte även handskarna av. Det var dock blött på marken stora delar av passet så vi fick lite stänk nerifrån och ett par skitiga hojar som resultat av detta.

Vi pratade på mycket i början men ungefär halvvägs in i passet så blev vi allt tystare. Min tänkta mysrunda var rätt jobbig, i alla fall för mig. Men även Jim pratade om ont i benen på slutet, så det tog nog åtminstone lite även på honom. Jag fick ihop lite knappt 14 mil idag på 4:41, senast jag cyklade så här länge var den 3:e augusti då jag körde en fin långrunda.

Lika bra att jag vänjer mig. Idag var det Jim Karlsson som fick äran att halvhjula mig i 13 mil. Jim tävlar för Västerås CK, vi har hamnat i samma grupp på ett par landsvägstävlingar i år och nu har han flyttat till Falun för att studera på högskolan. Mer bra träningssällskap för mig alltså!

Här passerar vi Plintsberg som ligger precis bredvid det lite mer kända Tällberg.

Här är vi på väg från Norr Lindberg och ner till Risholn.

Här är vi i centrala Risholn.

Var på vippen att vägga idag så med 5-6 minuter kvar till hemmet så tog jag en Powerbar... Så dags då.

Väl hemma så vred jag upp golvvärmen i badrummet, gick ner för att hämta en näve godis och gick sedan upp och la mig i fosterställning på det varma golvet i ett försök att bli människa igen. Ett riktigt toppenpass!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar