Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2012-09-08

Svar på frågor, cykel åt frun, tävling imorgon och Kessiakoff i utbrytning!

- Bästa (mest effektiva) Träningen för att undvika kramp för att undvika kramp när man närmar sig ca 10 mil? Andra "antikramp"-knep?
Vanligaste orsaken till kramp är att man har överansträngt muskeln. Eller inte överansträngt, snarare ansträngt den mer än vad den är van vid. Hur ofta ser ni proffscyklister som får kramp? Precis. Det beror på att dom tränar mycket och hårt. Träningstävlingar och långa hårda träningar är nog bästa metoden för att slippa kramp. Intervaller är bra, men ger inte den där långvariga ansträngningen som brukar resultera i kramp. Kör istället så hårt du orkar under kanske en eller två timmar. 
Så, träna hårt är receptet. Lite salt i vattenflaskan är inte heller fel.

- När kör du nästa gång? ;) Vad avgjorde vilket tempo du höll för att orka hela vägen, puls, effekt, magkänsla/energi?
Troligtvis aldrig. Eftersom jag inte har någon effektmätare så hade jag en ambition att ligga mellan 130 och 140 i puls så mycket som möjligt, helst inte gå över 140. Men det var ju lite svårt i mörkret när jag inte såg hur pulsen låg till. Efter lite drygt halva sträckan så var det bara att använda pannbenet för att ta sig framåt.

- Vi tar den klassiska, när tror du cykelvasan filmen 2011 kommer för publik visning?
Har faktiskt letat efter den där för någon vecka sedan. Men det minneskortet verkar vara borta. Vilken dag som helst, blir alltså mitt svar.

- Har du tom inbox? Obs! Anonym.
Nej, Stefan. Två mejl.

Har spenderat min förmiddag med att skruva ihop en cykel åt frun som börjat träna mer och mer på sistone. Har haft den i en kartong ett par år men då är det ju bättre att hon har denna så det blir kul att cykla också. 
En Rocky Mountain Vertex 50 med XT och SLX-utrustning, Fox-gaffel och CrossRide-hjul

Själv så hade jag väl tänkt att cykla en timme eller så för att hålla kroppskrället vid liv till morgondagens tävling. Istället sitter jag här med ryggont och frun har hunnit smita till jobbet där hon blir kvar till 21:30. Succé. Imorgon kör jag sverigecupavslutningen Anundsloppet i Västerås. Det blir 25 varv på den klassiska 3.8 kilometer långa banan, totalt 95 kilometer alltså. Publikvänligt och jag ska faktiskt ha hela familjen på plats, blir kul. Hoppas jag kan släpa mig med klungan då bara så dom inte åker dit i onödan.
Karta över tävlingsplatsen imorgon

Just nu sitter jag och kollar på Eurosport, Kessiakoff är i den långa utbrytningen så det kan ju bli riktigt trevligt det här. Zappa över till cykelkanalen omedelbums! Kan bli en riktigt bra cykeldag detta, trots att jag inte fått rulla något. 

2 kommentarer: