Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2012-09-30

Crosspass

Idag var Jens Westergren, Fredrik Ericsson och jag ute på en cykeltur i det vackra höstvädret. Jag hade lite nya små skogsvägar jag ville testa, plus en mäktig backe som jag hört andra cykla i men själv hade jag aldrig varit där. Varför jag inte varit det kan man verkligen undra då den på ungefär två kilometers cykling stiger nästan 150 höjdmeter. En riktigt skittuff backe med andra ord. Bara 16 km från där jag bor dessutom. 
Benen kändes helt okej idag. Det blev ju lite navigering under passet också eftersom jag inte hade full koll på vart vi skulle. Men ändå med ganska bra drag i cyklingen. En "traktorväg" var en smal, liten, stenig stig på ungefär en kilometer där Jens och jag inte direkt briljerade med våra crossar, i övrigt fina vägar och ett fint pass. 
Backens mäktiga profil och annan data hittar ni i Garmindatan i slutet på detta inlägg, här kommer några bilder:

Garmindata:

9 kommentarer:

 1. Vilka härliga höstbilder!

  SvaraRadera
 2. Gissar ni passera pussvägen på er resa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra gissat, vi passerade och noterade den.

   Radera
 3. Oj vad fint! Kontoret känns väldigt instängt nu... Var är nedersta bilden tagen någonstans? //G

  SvaraRadera
  Svar
  1. På väg från Lilla Främsbacka mot Stora Främsbacka/Rottneby

   Radera
 4. Det finns flera roliga backar att slita i på Björkberget. Den du beskriver (från avfarten till Kniva)upp till toppen. Från Färnviken upp till samma topp. Från "baksidan" kan man köra in till Nyhyttan och sedan den sk "Kabelvägen" - lång seg kraftig slakmota och sedan ner till vändplan vid sjön och en kraftig backe upp till ovan nämnda topp. Man kan även köra från Färnviken och halvvägs upp mot toppen för att vika av till vänster och köra en rolig snabb stig ner till riksvägen igen (kommer ut vid mitt emot avfarten till Kivnäbben) ta höger mot Kniva och ladda på upp för backen som ni körde. Varianterna är många - min favoplats att slita i backe! (så bor jag i Vika också :-) )

  SvaraRadera
 5. Ja, jäklar, härliga bilder!

  //Bruce

  SvaraRadera