Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2012-09-06

Krämpor av 60 mil cykling..

Nu har det gått tre dygn sedan jag cyklade nästan ett dygn. Tänkte väl rapportera om hur kroppen mår tänkte jag. Cyklade ju till jobbet igår och cyklade hem idag. Igår tog jag mig bara till jobbet, idag försökte jag hålla lite högre intensitet i alla fall för att få igång kroppen lite mer.
Det kändes faktiskt bra.
- Sedan den långa cyklingen har jag haft ont först i båda mina knän och igår i mitt högra. Idag är knäna bra. Att jag fick ont i knäna beror kanske på att det är jobbigt att cykla 60 mil ensam. Det kan också bero på att jag gick på ganska tunga växlar när jag blivit lite trött och att jag stod mycket och cyklade. En annan sak som kan ha bidragit är ju att jag flyttade bak sadeln 5 mm dagen innan min långtur, för att få plats med sadelväskan...
- Idag var mina fötter väldigt svullna och mina ben var också lite svullna. Brukar aldrig hända mig så jag funderar lite på varför det blivit så. Cykelskorna satt sjukt tajt på fötterna idag. En del av mina tåspetsar saknar känsel sedan långcyklingen, men jag räknar med, hoppas på och tror att det kommer tillbaka snart.
- Rumpan har återhämtat sig och idag gjorde det inte ont att sätta mig på sadeln.
- Händerna känner jag bara av lite när jag cyklar, annars är dom okej.
- Benen har blivit mycket piggare till idag än vad dom var igår. Ändå känner jag att det sitter ett motstånd i dom. Det är liksom ingen sprättighet direkt och benen drar snabbt på sig en syreskuld.
- Trött är jag också. Men det beror ju bara på att jag sover för lite om nätterna. Skärpning.

Direkt efter turen hade jag som mest ont i alla delar som haft kontakt med cykeln. Alltså rumpan, händerna och fötterna. Riktigt ont. Förutom benen (som givetvis tagit stryk) så var jag öm i ryggen och mina triceps. Axlar och nacke trodde jag skulle få jobbigt men där höll jag bra.

Skulle jag tävla idag skulle det inte gå speciellt bra. Nu ska jag istället tävla på söndag och hoppas det kan gå hyfsat. Vilodag väntar imorgon som gör underverk med mina slitna ben. På lördag cyklar jag lite lätt en timme för att se till att systemet är vaket och hålls igång och på söndag har jag fått vila ännu en natt. Blir kalas!

Nu är det er tur, har ni några frågor om mina 60 mil runt Dalarna? Vad som helst. Fråga på i kommentarerna så ska jag svara. Sen försöker jag släppa detta och komma vidare...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar