Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2012-09-27

Jag kanske rättar mig

Hej!

Igår skrev jag ju ett inlägg om bland annat licenser och att SM inte är med i UCI:s kalender. Det inlägget fick en del uppmärksamhet och jag har fått saker förklarade för mig.

Om vi börjar med licenserna så har jag fått nya siffror idag, läs här.
När det gäller Svenska mästerskapen i cykelcross (CXSM) så har man påpekat från förbundshåll att styrelsen beslutade först 16:e september om att tilldela Sunne mästerskapet och en ansökan till UCI:s kalender måste vara inne långt tidigare än så, jag tror det är i februari. Jag har dock påpekat att CX-gruppen (som ju arbetar åt/för förbundet) hade Sunne som SM-arrangör före SCF:s styrelsemöte i juni. Även om juni också är för sent så är det i alla fall tre månader tidigare än nu och varför man inte beslutade om SM-status redan då vet bara de inblandade i Skoghalls CK, CX-gruppen och SCF. Att man inte heller hittar en mästerskapsarrangör i tid tycker jag ligger på förbundets ansvar.
Så, jag vidhåller att det är en miss från förbundet (speciellt eftersom man inte direkt efter beslutet om CXSM försökte få in tävlingen i kalendern utan det sker först nu, efter min påminnelse). Positivt är dock att man från SCF nu ska försöka få med SM i UCI:s kalender. Vi får hoppas att UCI är villiga att se genom fingrarna, igen.

Ett tips till alla som vill eller funderar på att arrangera CXSM nästa år är att skicka in ansökan redan nu till förbundet (SCF vill ha in ALLA tävlingsansökningar för nästa år senast 15:e oktober). Eftersom CX-säsongen ligger senare så borde också tävlingsansökningsdatumet vara senare, men det är en annan diskussion det. Innan februari är i alla fall ett måste om man vill få tävlingen internationellt godkänd.
Jag kommer inte göra någon SM-ansökan. Jag gjorde det till säsongen 2011 enligt konstens alla regler men blev överkörd av förbundet då (läs mer om det här och här). Har inget emot om någon annan i Falu CK vill ta upp den bollen, men jag kommer inte göra det, långsint som jag är i detta ärende...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar