Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2012-09-26

Licensutvecklingen, ställningen i CX-Cupen och miss av förbundet?

Kingelikingen Tony Pölder publicerade idag lite intressanta licenssiffror för cykelsporten. Intressanta för oss som bryr oss, givetvis. Eftersom jag både hoppas och tror att det finns fler som är intresserade så publicerar jag dom här också:
    Elit U23 JR PU DE DJR FU Vet  DVet Bas
2012  410 128 86 549 86 30 118 1311 116 245
2011  425 136 89 510 98 17 120 1208 94  131
Resultat:
2012: 3079 licenser
2011: 2828 licenser
Alltså har vi ökat med 251 licenser från förra året, vilket ju är otroligt bra.
Uppdaterat 27/9: Baslicenserna var inte inräknade och årtalen hade hamnat på fel rad, så jag har rättat detta inlägg.

Då jag har varit sugen på att se cupställningen för CX-Cupen så slängde jag ihop en egen idag, tar inget ansvar för eventuella räknefel eller stavfel här men så här borde det se ut i Herrar Prestige:

Nu när jag ändå är inne på CX-biten så kan jag droppa en SCF-tabbe. Samma tabbe som gjorts troligtvis varje år vi haft SM. Lite kul att jag påmint dom om det varje år också. Antingen bryr jag mig för mycket, eller så borde SCF se över sina rutiner. Det är nämligen så att förbundet missat att anmäla vårat SM till UCI. Igen. Detta måste man göra eftersom tävlingen rankas internationellt och ger värdefulla rankingpoäng till cyklisterna som placerar sig topp 10 på SM. Eftersom vi i Sverige inte arrangerar SM på den veckan som UCI rekommenderar så behövs också där någon form av skriftlig tillåtelse att köra SM på annan helg.

Sverige är rankat som 15:e nation bland 27 nationer med rankingpoäng. Utan poängen från SM skulle vi halka ner till 23:e plats. Nu skulle väl det i sig inte vara någon katastrof för man måste upp topp-5 bland nationerna för att få någon fördel av det. Värre är det då individuellt om cyklisterna inte får sina UCI-poäng. Av dom 341 UCI-poäng som Sverige har i rankingen står SM för 200 av dom poängen och 141 poäng har Darvell skrapat ihop i andra internationella tävlingar. Darvell är rankad 57:a i världen och utan ett SM-guld hade han varit kring 98:e plats. Detta har betydelse för honom när han ska starta i stora tävlingar som världscuper och VM eftersom startordningen är efter världsrankingen. Sämre ranking = sämre startposition.
Skulle Darvell släpa sig upp i topp-50 så skulle han dessutom vara garanterad en plats i landslaget vid VM. 
Så... Antingen har SCF gjort en tabbe också detta år och missat att anmäla vår SM-tävling till UCI. Eller så vill dom se till så Darvell får starta långt bak på tävlingarna framöver och inte får en garanterad landslagsplats.

8 kommentarer:

 1. Ska stå 88 poäng på Mård andra dagen eller? Annars är det 2 som har fått 80 och totalen stämmer inte.

  Surt med SCFmissen

  SvaraRadera
 2. Och ställningen för damerna i CX-Cupen struntar du i eller!?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns som om det är upp till SCF/CX-gruppen att ta fram totalställningar. Jag gjorde bara en för min egen skull som jag nu valt att dela med mig av till er. Att räkna damer, Superklassare, H30, H40, Ungdomar + ANNAT får andra göra.

   Radera
  2. CX-cup sammanställningen är på G, misströsta ej. Men tack för att du gjorde lite av jobbet Henrik, erkänn att du e lite sugen på att vara med i CX-gruppen ;)

   Radera
 3. SCF... men va faan! Faller CX mellan stolarna som Glenn och Fredrik sitter på, eller vem är grenansvarig egentligen? Man behöver väl inte göra det svårare än det redan är?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tittar man på förbundets info så tycks vi inte längre ha någon förbundskapten i CX. Tidigare har Mattias Karlsson varit det. Vet inte varför man inte ordnat med någon ny om Mattias slutat...
   Men det är CX-gruppen som sköter CX-sporten i Sverige, så det ligger nog visst ansvar där även om styrelsen i SCF givetvis är ytterst ansvariga.

   Radera
 4. Tråkigt att ett av världens mest bemannade nationsförbund (antal licensierade cyklister/förbundsanställd) inte skall kunna hantera rutinerna kring SM-tävlingarna. Bra att någon sätter fokus på det. Tack Henrik!

  SvaraRadera