2012-02-09

Jeannie Longo-Ciprelli och kompisar

Jeannie Longo-Ciprellis man har blivit arresterad tillsammans med förbundskaptenen för det franska skicross-laget efter att ha köpt EPO. Polisen gjorde en razzia i parets hus men Jeannie själv har inte blivit gripen. Jeannie Longo-Ciprelli har deltagit vid inte mindre än sju OS och London 2012 är tänkt att bli hennes sista OS, hon kommer då vara nästan 54 år. Hon har vunnit inte mindre än 30 VM och OS-medaljer och är alltså en av de absolut största damcyklisterna genom tiderna. Precis som Lance Armstrong har man dock aldrig kunnat bevisa att hon dopat sig.

Lisa Ström har skrivit ett uppskattat blogginlägg om att man ska sluta pro-ana (förespråka självsvält som något bra, typ). Främst har hon cykelgubbar som mål med inlägget. Själv tycker jag inte det är något negativt i att medelålders smygfeta gubbar vill gå ner i vikt och skriver om det i sina bloggar, jag själv vill ju också gå ner i vikt ibland och kan också skriva det även om ingen av er kanske tar mig på allvar... Tror faktiskt inte att dessa gubbar påverkar yngre och mer sårbara cykllister heller. Värre är det då när det är, som Lisa skriver om, ledare inom sporten som säger åt unga cyklister att man måste gå ner i vikt och det är det enda som kan hjälpa en framåt.
Satsar man på landsväg i Sverige så har vikten faktiskt knappt någon betydelse alls, bättre då att vara stor och stark än liten och tunn. Har man däremot MTB-eliten som mål så går det betydligt lättare om man är lätt än tung. Inga hemligheter egentligen, en tuff sport ställer tuffa krav om man vill bli bäst.
"En glad cyklist är en snabb cyklist", det ordspråket gillar jag. Om man mår bra och gör det man gillar så presterar man också bättre.

Oscar Ekstam har släppt den stora och omvälvande nyheten att han ska flytta från Falun till Mönsterås. Oscar är en cykelprofil och kommer givetvis saknas här och bli en tillgång för cykelsporten (och föreningslivet) i Mönsterås. När jag startade Cyclocross.se så var Oscar snabbt med där och hjälpte till, på senare år har han gått in i CX-gruppen och hjälper till där och har varit speaker på de två(?) senaste upplagorna av CX-Cupen. Han har jobbat med Svenska Cykeldagarna och på Velodromen engagerat och motiverat folk att cykla tillsammans. I Falu CK's arrangemang har han väl varit allt möjligt från deltagare till tävlingsledare.
Men framför allt så har han fotat träningarna där jag varit med så jag haft några bilder att publicera i bloggen!

Adam Steen och hans pappa erbjuder proffsvallning inför Vasaloppets vintervecka, läs mer om det i hans blogg. Jag har ju låtit familjen Steen ta hand om mina skidor inför två av de fyra skidtävlingarna jag åkt i mitt liv. Bägge gångerna med fantastiskt resultat. Vasaloppet 2010 kändes det som om jag hade bäst skidor av alla och just nu står faktiskt mina skidor i Steen-huset ute i Skuggarvet. Där har dom i och för sig stått i 1½ år nu sedan pappa Steen tvångsomhändertog dom efter mitt Vasalopp där jag efter loppet förvarade dom (utan att rengöra dom först) i ett skidfodral någon månad efter avslutat lopp. Nu har de blivit proffs-slipade, fått skyddsparaffin och om belag någonsin blir mättade så lär mina vara det nu. Kommer givetvis gå som skott nästa gång jag får för mig att använda mina snabbskidor igen. Tack vare klanen Steen och vallan från Briko Maplus.

1 kommentar:

  1. Kommer sakna Falun och all cykling här/där också. Cyclocross.se was the days, vikka minnen =)

    SvaraRadera