2012-02-08

Gårdagens skidpass på Lugnet

Minus sju, halvklart och fina spår på Lugnet. Min plan var att åka ett gäng varv uppe på elljusslingan, upptäckte när jag var där att spåret var avkortat på grund av snöproduktion men höll mig till min plan och åkte runt där uppe bara. Det är ju en ganska lång backe upp från Stadion så kilometerfarten blev det kaos med direkt. När jag väl kom upp och började åka mina varv så märkte jag dock snabbt att kilometertiderna var helt okej, snudd på bra för att vara mig faktiskt. Diagonalåkningen kändes stor och kraftfull även om balansen kan bli bättre, stakning med frånskjut var det lite sämre med och ren stakning är ju inget som går jättebra. Teknikmässigt ändå helt okej, men trycket saknas och jag blir stum snabbt. Eftersom jag ändå var i ganska fin form blev farten relativt hög och kan jag bara få lite mer power i stakningen så kan det komma att gå ännu snabbare.
Jag ville ha två mil i kroppen, så det blev 15 (!) varv på den övre elljusslingan. Efter ungefär 17 körda kilometer började jag bli lite trött vilket märktes tydligt på tekniken. När jag var klar så var också kroppen färdig, gick på ganska hårt stundtals vilket är lätt för mig när jag har en klocka att titta på som också mäter distansen. Jag gillar det där med att räkna på snittfarter, hur lång tid en kilometer tar och om jag kanske kan åka nästa varv någon sekund snabbare. Total på passet så hade jag 163 (83.2%) i snittpuls och jag hann 20.85 kilometer på tiden 1:25:34, vilket borde innebära att detta skidpass är mitt tredje snabbaste någonsin. När jag åkte Vasaloppet 2010 så var det min snabbaste kilometertid (3:51 tack vare kanonskidor, relativt enkel bana och tävling), förra året åkte jag ett pass på Lugnets elljusspår med kilometertiden 3.54 vilket är mitt näst snabbaste pass och detta pass hade kilometertiden 4.06. Kul ändå med tanke på att det är vinterns andra pass. Om jag skulle åka Vasaloppet i år så borde det kunna gå på under sex timmar även i år alltså, kul!

Om jag ser ut att vara lite röd kring ögonen så beror det på att jag var just det.

8 kommentarer:

 1. Bra kört! Ska du åka vasaloppet, så hoppas jag det blir tippning här på bloggen:)!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Givet att det blir tippning OM jag kör!

   Radera
 2. Bra kört! Vad hände med skidorna från Skuggarvet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Dom skidorna är inte från Skuggarvet men står just nu i Skuggarvet på lagring. Kommer gå som skott om jag någonsin hämtar hem dom.

   Radera
 3. Grymt kört! Gillar dina skidor! Dom är lite barndom för mig...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Dom är ju onekligen lite retro..

   Radera
 4. Henrik,
  Varför lägger du ut Garmin uppgifterna med "Miles"?
  Funkar det inte att konveterar automatiskt till km?

  Anders
  "En som funderar på att köpa Garmin cykeldator"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anders!
   Det är inget jag kan påverka. Jag har metriska systemet när jag är inloggad på Garmin Connect och i min GPS, men Garmin väljer ändå att visa i miles. Klickar du på "Visa detaljer" så kan du sedan välja att visa i metrisk uppe i högra hörnet.

   Radera