2012-02-13

Mera skidor

Rundade igår av årets bästa söndag med 17 kilometer i Stångtjärns elljusspår

Hade väl egentligen kanske hoppats på lite längre pass men det blev visst sent. Är det någon som vet hur belysningen fungerar där egentligen? Vid anslutningsspåret så står det ju bara att lamporna lyser 120 minuter efter att man tryckt på knappen, gäller det oavsett tid på dygnet? Vid stugan så står det att lamporna lyser i 80 minuter och att belysningen fungerar mellan 16:00 och 22:00. Släcks allt 22:00, eller kan man få 80 minuter belysning även om man trycker på knappen 21:59? Känns viktigt för mig detta så jag vore tacksam för hjälp från någon expert på Stångtjärns belysning.

Lite stel var jag allt i överkropppen när jag begav mig mot spåren, hade ju ändå kört överkroppsövningar både lördag och igår söndag efter att ha vilat från överkroppsansträngning i ett års tid. Så jag bestämde mig för att undvika överfart men att jag ändå kunde gå på hyfsat om det kändes bra.
Redan efter en kilometer eller så lyckades jag tappa balansen i ett ofokuserat ögonblick och lägga mig i snön. Böjde då en av stålpinnarna i pjäxan så resten av passet så satt pjäxan snett, vilket gjorde att den inte gränslade bindningen bra utan ibland ställde sig hälen upp på bindningen och ibland träffade den kanten på bindningen. Rätt irriterande till en början och jag försökte bända tillbaka den utan att lyckas. Men det fick ju gå ändå och efter någon kilometer när jag börjat bli varm i kroppen började farten öka under skidorna vilket fick mig att tagga till ytterligare lite. Fick ihop 17.05 kilometer på 1:14:58 vilket ger 4.25 min/km och snittpulsen landade på 152 (78%), ett bra pass för mig med andra ord.

Spåren var okej, men nu behövs snart mer snö för att det inte ska övergå till dåligt. Vill prova de spår som inte är elljusspår någon gång snart också då dom brukar vara bättre och mindre välanvända. Får då antingen åka i dagsljus (!!!) eller skaffa pannlampa. Ska försöka få hem finskidorna från Skuggarvet någon gång denna vecka också. Dom är ju elit och därmed lite mer svåra att få ner fästzonen mot snön med, så det känns viktigt att få till den tekniken bra. Men dom skidorna får hålla sig till Lugnet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar