2010-08-15

Sörmland Ultra Marathon 2010

Vasaloppet är ju en ganska enkel sak att göra (nedförsbacke från Sälen till Mora, enligt uppgift). Den 9:e oktober kommer nog bli värre, då är jag nämligen anmäld till Sörmland Ultra Marathon. 50 km löptävling i terräng. Springa, det är nämligen något jag inte kan. Precis som med rullskidor, så har jag på ett effektivt sätt undvikit önskvärd löpträning i sommar. Men jag har ju 54 dagar på mig! Började ju testa det där med löpning förra hösten, det blev en del pass, sedan kom vintern. I år har jag hunnit med 5-6 löpturer. Snart måste jag helt enkelt snöra på mig skorna och börja nöta lite. Hade hoppats hinna med något långpass med löpning också innan tävlingen, jag får väl helt enkelt börja löp-pendla till jobbet. Då skulle jag inte bara få en tuff arbetsdag, jag skulle bli totalt idiotförklarad på jobbet också.
Hade faktiskt en liten fundering på att testa att springa denna helg, men min rygg har smärtat och då är löpning inte direkt något jag vill syssla med. Kanske nästa helg... Vill ni hålla koll på min löpning så har jag samlat dom inläggen under fliken "Löpning" här ovanför.
Skulle jag inte hinna bli trött nog under 50 km löpning längs Sörmlandsleden, så går ju hemmatävlingen Hackmora Bergslopp i Sågmyra utanför Falun dagen efter.

3 kommentarer:

  1. Grymt Henke.. Ja tar Vasan denna gång, fick ju 105km löpning o lättfotskav... så nu blire skidträning. Dock ej rullskidor.. idioti. Kör hårt..

    SvaraRadera
  2. gott, större skaderisk med löpning än på skidor också! kör hårt!

    SvaraRadera
  3. Grymt. Jag har varit föråkare på det loppet några gånger. Den första gången ledde vi täten fel på grund av "snitslingssabotage" så det "ganska" långa loppet blev ca 5 km längre. Vill du också ha lite mer löpsträcka för pengarna så kan jag nog fixa det i år också :).

    SvaraRadera