2010-08-22

Så slog det mig...

Om jag samlar ihop 6 miljoner via er generösa läsare, happenings (som cykeltävlingar, välgörenhetsgalor och rent tiggeri) och sponsring så kan jag köpa nästan hela den där byn i Dalarna och göra den till en MTB-dedikerad by. Jag tänker mig billiga träningsläger, tävlingar och både handbyggda och naturliga MTB-slingor. Som ett litet MTB-Mekka mitt ute i ingenstans. Byn heter ju Korså Bruk, är en industrihistoriskt intressant plats med lämningar från järnbruket från 1800-talet och 1900-talets början och Korså Bruk passeras då och då på distanspass med utgångspunkt från Falun.
Se bilder från industrin här: http://bild.edu.stockholm.se/display/search5.php?fraga=Kors%E5
Och läs vad MTB-stjärnan Mikael Flockhart skriver om ett distanspass genom Korså Bruk här: http://ormmicke.wordpress.com/2006/12/18/korsa-bruk/
Hur som helst; 100 spänn är inte mycket och om jag kan få 60.000 personer och företag att skänka den summan så kan byn köpas. Bäst är kanske att starta en ekonomisk förening som går in som ägare av byn. Så ingen tror att insamlingen är för att just JAG skulle råka få en by bara så där...

Skrev om detta på Facebook och har redan fått ihop 700 kronor genom tre donationer, alltså är det bara 5.999.300:- kvar!
Nu kanske någon neggo person där ute tänker att om den ekonomiska byn köper föreningen för de insamlade pengarna så hamnar ju kassakistan på 0 igen. Och då blir det ju svårt att dra igång någon verksamhet och bygga stigar. Men! Det finns ju 50 lägenheter som ingår i köpet, alla är redan uthyrda så det rasar väl in pengar bara där. Och det är inte så svårt att få sponsring med verktyg, maskiner och grus. Dessutom drar ju de enorma cykeltävlingar vi håller där ute in en hel del flis också.
Jag kan, helt frivilligt, ta på mig att bli heltidsanställd av den ekonomiska föreningen för att leda iordningställandet av MTB-byn.
Nu kör vi!
Hur mycket vill just DU skänka?

Ni kan också hjälpa till genom att länka till detta inlägg och sprida informationen vidare. Kostar inget, men ger väldigt mycket.

3 kommentarer:

  1. Hur gör du om byn hinner säljas innan du samlat in allt?

    SvaraRadera
  2. Bygger en ny by. Givetvis.

    SvaraRadera
  3. Om du döper en av smelängorna efter mig kan jag lägga in 1500 spänn vid affär. Säg bara till lite i förväg så jag hinner tömma ungarnas spargrisar. De lär tacka mig när de i vuxen ålder inser storheten i det som de bidragit till.

    SvaraRadera