2010-08-27

Dagen före Finnmarksturen

Vaknade upp med knäont, utsida höger knä. Troligtvis kort utsida lår och har därmed fått löparknä light. Strechade lite och hoppas på det bästa. Sånt här brukar inte vara så allvarligt och med lite tur är det helt bra imorgon.
Har kollat igenom startlistan inför Finnmarksturen, 475 föranmälda cyklister. Intressanta namn förutom de gamla vanliga svennarna är ju Jaan Kirsipuu och Allan Oras. Kirsipuu har ju, för er som inte kan så mycket om cykel, vunnit fyra etapper i Tour de France och en etapp i Vuelta a España och har hållit igång sedan han officiellt trappade ner. Bland annat tog han fem topp-3 förra året på det där Irländska etapploppet som Wetterhall vann totalt i år. Han har också blivit Estnisk mästare i både linje och tempo ett flertal gånger, så sent som 2008 vann han linjemästerskapet. Tro inte att han bara kört landsväg och inte kan hantera en MTB, för det kan han också.
Allan Oras är ingen duvunge heller. Många framskjutna placeringar i landsvägstävlingar och han är också lite av en sverigebekanting. Dels var han 10:a på stentuffa Scandinavian Open förra året, men han har också tävlat MTB i Sverige tidigare. 2002 var han tvåa på just Finnmarksturen.
Favorit håller jag nog ändå Mikael S Flockhart, men han bör nog undvika en spurt mot Jaan.
Det ska bli riktigt kul att tävla igen, cykeln har dock en del jobb kvar till toppform. Bland annat så ser jag ut att sälja mina tävlingshjul imorgon, före loppet! Så i halvpanik ska jag idag försöka hitta nya snabbhjul som jag ska stansa på ett par fräscha sulor på. Bromsbelägg behöver bytas och jag tror jag fegar med en andraklinga, bara 42 kan bli lite tufft för en motionär som jag. Då måste också framväxelreglaget på igen med tillhörande vajerdragning. Men sen så.

4 kommentarer:

 1. Hoppas du får rejält med Sundsvallspisk!

  SvaraRadera
 2. ä fega inte nu enkelklinga fixar du :)

  SvaraRadera
 3. Vad tror du, blir Kirsipuu farlig för topp tre?
  /N

  SvaraRadera
 4. Niklas: Det tror jag mycket väl att han kan göra. Eventuellt kan en blöt Finnmarkstur göra att skogspartierna blir lite för svåra för honom, har ju aldrig sett honom åka i skogen. Men han vinner MTB-tävlingar i Estland, så helt dålig är han nog inte i skogen. Och större delen av tävlingen är ju på grusvägar och asfalt.

  SvaraRadera