2010-08-19

Vi som vill ha Romrussin-chokladen tillbaka i Marabous sortiment

Jag brukar inte engagera mig så mycket i samhällsfrågor här i bloggen, men nu känner jag att något verkligen måste göras. Marabou har nämligen tagit bort Romrussin-chokladen ur sitt sortiment! Denna lilla goding som jag brukade unna mig då och då finns alltså inte längre. Borta. Nedlagd. Förlorad. Men inte för alltid, får jag hoppas. Då, som vi alla vet, bloggar och Facebook är de mest kraftiga verktyg som finns för att få till förändringar i samhället så har radio-profilen Adam Alsing startat en grupp på Facebook:
Vi som vill ha Romrussin-chokladen tillbaka i Marabous sortiment
Jag går med i gruppen nu, och jag förväntar mig också att just DU gör det samma. Tillsammans kan vi göra underverk! Tillsammans är vi starka!
Jag kan erkänna att jag inte brukade köpa Romrussin varje dag, varje vecka eller ens varje månad. Men jag firar inte jul varje dag, vecka eller månad heller. Och julen är det ingen som plockar bort!

9 kommentarer:

 1. Förra året hade de ju en tävling där man skulle rösta bort bitar ut alladin-asken. Tror körsbärslikör och romrussin låg rätt illa till :)

  SvaraRadera
 2. Körsbärslikör var det väl en massa idioter som ville ha kvar, bara för skojs skull. Så den fick stanna. Jag syftar på chokladkakan. Borde kanske ha poänterat detta i inlägget.

  SvaraRadera
 3. Heter den inte "Frukt och Mandel" eller fanns det en "Romrussin" också? Den har i så fall gått mig helt förbi.
  Har dom tagit bort "Frukt och Mandel" blir jag riktigt upprörd.

  /Thomas J

  SvaraRadera
 4. Jag har också lagt märke till det, men tror det var i början av 90-talet den försvann. Vill minnas att romrussin kom i plastförpackning när de övriga kom i den trevliga metalliska förpackningen. Kan det vara så att den försvann för att det inte var effektivt nog att ha olika förpackningskrav för samma produktserie. En tanke...

  SvaraRadera
 5. Det var min absoluta favorit och jag saknar den massor!

  Denna skulle dom faktiskt kunna marknadsföra mera mot "vuxna" mäniskor som vill ha en mera "mogen" smak än den normala "mainstream"-chokladen dom pumpar ut.

  Jag skulle t.o.m. kunna tänka mig denna lite mindre söt med mera tryck på rom-smaken och det skulle inte göra mig något om dom tog en del mera betalt för denna än de övriga.

  Varför kan inte Marabou göra lite mera exklusiva serier för dom som inte gillar (färdigvuxna) att det är så väldigt sött?

  Alla (nästan) andra chokladkakor smakar mest sötsliskigt i jämförelse. Om det nu är så eller beror på den säregna smaken som romrussin stod för vet jag inte. Okej, helnöt är rätt hygglig. Men jag önskar verkligen att denna (romrussin alltså) kom tillbaka, då har Marabou en given kund här som säkert köper denna varannan vecka minst.

  SvaraRadera
 6. SÅNT SKITSNACK, ÅT HELVETE MED ER FÖRBANNADE KANALJER. VEM I HEVLETE VÅGAR BAKTALA KÖRSBÄRSLIKÖR? JÄVLAR I HELVETE ALLTSÅ!

  SvaraRadera
 7. Romrussin är saknad! Hur skall vi få tillbaka denna utmärkta produkt. Just nu kör dom ut nya smaker varenda månad - varför inte en revival med gamla fina RomRussin????

  SvaraRadera
 8. Ni får nöja er med Romrussinglass! MUMS!

  SvaraRadera
 9. Nej, vi vill ha romrussin tillbaka. -45

  SvaraRadera