2008-11-13

Darvell suger i lera.

Jag pratade med Darvell efter varvningen i Niel.
Han berättade att han tyckte han var bra på lera. Ni som var där, minns kanske NM i Huskvarna där han blev tvåa i härlig lera.
När han låg på max och slirade i den belgiska geggan, passerade plötsligt Boom honom i dubbla farten. Där och då insåg han att han inte var så grym i lera.
Men till Davvas försvar kan jag ju säga att det är skillnad på lera och lera. Och skillnad på CX och MTB. Och det var faktiskt världsmästaren som varvade honom.
Jag tror Davva blir grym på CX när han nu väljer att satsa på det. Han själv säger att startpositionen inte är så viktig i CX, jag väljer att inte kommentera det.
Men man bör ha många UCI-poäng för att få lite bättre resultat, det kan jag säga. Så får ni tänka till lite själva också.

Min träning idag bestod av långa intervaller. Korta intervaller i förrgår och träningstävling igår. Det fanns bara långa intervaller eller distans kvar i dagens ben. Och distans hade jag fan inte tid med.
En av mina intervaller gick via Törnbergs väg, det var jäkligt spännande att pressa där med crossen, på den ovanligt halkiga stigen.

Imorgon ska jag nog fan vila. Men i helgen då? Är det någon som vill träningstävla någon dag? Innan Jönköping ska jag köra distans också. Enda sättet att bli ruskigt stark.

Det här blogginlägget blev ju skitnödigare än vad jag var i morse.
Godnatt.

5 kommentarer:

 1. Flamländarna cyklar fort, vill ner och titta någon gång.

  Kör gärna träningstävling, men du får ta dig hit först, ska försöka hitta en bra crossbana här i krokarna imorrn. Lycka till med att bli stark, tror du lyckas.

  SvaraRadera
 2. Kan tänka mig att den där boom hade ett tiotal däck o hjul o välja på för dagen.Det borde ju spela viss roll med.till magnus försvar.

  SvaraRadera
 3. Njae hjul och däck spelar nog ingen roll om man frågar Davva...
  Och behöver han försvara sin insats? Jag tyckte den var grym

  SvaraRadera
 4. Davva mumlade lite om Rihno faktiskt, så även han gillar i extremfall olika däck.. :)
  Jag tycker också att Darvell kör bra, det jag menade är att han är nog fortfarande grym i svensk lera. 1-2 dm djup belgisk lera är nog väldigt annorlunda.

  SvaraRadera
 5. Håller med om att Darvell inte verkar ha nåt att skämmas för. Verkar ha varit väldigt tufft motstånd trots att fältet var lite mindre.

  SvaraRadera