2013-11-24

Första distanspasset med Garmin Vector och några motljusbilder

Mötte upp Jens och fick även en bonusminut med Stefan

Tre bilder motljus och Jens

Som kontrast till alla motljusbilder får ni också en på Jens när han samlar ihop bitarna från det som några sekunder tidigare var hans baklampa

Förutom att det var premiär för mig med Garmin Vector så var det även premiärpasset för denna vinter med vintercykeln. Hade dock bara dubbdäck på framhjulet idag så det kunde ju ha gått tyngre. Det är dags att få igång den hojen också.

Efter en intensiv inledning så fick jag se snitteffekten dala under 3½ av mina 4 timmar. Annars jättekul med effektmätare! Snitteffekten blev 186 watt och den normaliserade effekten landade på 208 watt. Distanspass på 200 måste ju fixas i vinter! Det finns ju sjukt mycket siffror att få ur ett sådant här pass, ni får väl kika längre ner för att se allt, klicka på "View details" i Garmin-rutan. Sista timmen var benen riktigt vattniga, så det var riktigt skönt att komma hem igen.

Lite data för er lata:
Tid: 3:58:36
Distans: 103.81 km
Snitt/maxhastighet: 26.1 / 52.2 km/h
Temperatur: -2.7
Snitt/maxpuls: 149 (76% av max) / 172 (87,7% av max)
Snitt/maxeffekt: 186 (2.63w/kg) / 1147 watt
Balans vänster/höger ben: 58-42
Snittkadens: 78

4 kommentarer:

 1. Intressant med balans mellan benen - står skillnad, vad kan det bero på? Lilja, Team Crescent

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Svårt att svara på så här efter ett distanspass med mätaren. Det syns ganska tydligt i grafen att något hände ungefär halvvägs in i passet och då slog det över ännu mer åt vänster än under första halvan. Kanske är det mätningen som drivit lite, eller så är det tröttheten som slår in. Jag skulle själv ha gissat på att mitt vänstra ben är dominant, men kanske inte så mycket.
   Intressant när jag kör korta intervaller är att det tycks vara högerbenet som står för det mesta av kraften då.

   Radera
 2. Intressant - det finns den del att hitta på ämnet märkte jag. Bra för optimalt rundtramp. Gick inte att missa kungen av unboxing på Vectorn heller...http://www.dcrainmaker.com/2013/09/garmin-vector-review.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, jag har också sett hans inlägg om Vector. Och andra prylar... Snacka om att gå in för att informera folk.

   Radera