Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2018-10-02

Han kysste min hand!


Hej och god kväll på dig!

Nu har jag nattat barn, ganska trötta barn och är lite småtrött själv också. Det här med att cykla till och från jobbet gör ju att jag sover gott om nätterna i alla fall. Imorgon blir det också cykel till och från jobbet. Igår var det kallt och dimmigt, i morse bara lite dimma och på hemvägen idag cirka fem grader och regn. Ändå gillar jag det på något vis. Stärkande att nå sin destination och känna att kroppen har fått arbeta, lungorna har ventilerats och blodet har strömmat genom benen.

Igår när jag skulle hem så mötte jag en man med cykel, cykelkärra och packning. Såg på håll ut som en cykelturist eller något sådant. Han signalerade att jag skulle stanna och jag hjälper ju gärna en cyklist i nöd. Mannen frågade efter "Borlänge centro" och jag började förklara hur han lättast tog sig till centrala Borlänge. Sedan så frågade vart han kom ifrån och vad han gjorde. Fick då förklarat för mig att han var från Rumänien och samlade nu burkar för att göra en operation på sin hals där han visade en svullnad. Sedan frågade han igen om han skulle ta den ena eller andra vägen till centrum och jag förklarade att den väg jag visat var enklast och snabbast. Han blev då väldigt tacksam, böjde sig ner, tog min handsklädda hand och kysste den.
Ibland önskar man ju att man kunde göra mer för vissa alltså och jag kände mig inte alls värdig den tacksamhet som han visade upp.

Nä, nu får det räcka för idag. Vi gör ett nytt försök imorgon igen, då kanske jag ska upp till Leksand för att kolla på hockey. Tagga match!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar