2018-10-22

Orientering, bio och ett riktigt bra Zwift-race!

Hej och god morgon, kära cykelvänner!

En ny vecka ligger framför oss med nya möjligheter mest hela tiden. 

Bakom mig lämnar jag en riktigt härlig helg. Igår var grej of the day att Filip var på innebandy-match och våra övriga tre "stora" barn skulle springa orientering. Daladubbeln ägde runt bara någon kilometer hemifrån och ca: 2000 ungar var där och irrade runt i skogen. Även en del föräldrar såg jag... Ebbah har ett tag nu önskat att prova på orientering och efter att det hade gått bra med efterföljande beröm från idrottsläraren i skolan så har hon under hösten blivit än mer taggad. Så idag fick hon prova på det på riktigt i öppen klass. Freja, Axel och Ebbah sprang tillsammans och bortsett från en rejäl miss så var det tre nöjda ungar vi hittade i gräset efter målgången. 

Vi såg många utklädda orienterare också, här två julgranar... Samma granar syns också i SVT Dalarnas klipp från tävlingen här: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/dalarna/runt-2-000-utkladda-ungdomar-deltog-i-orienteringstavling

Även Frida ville prova på orientering, att kartan var upp och ned gjorde inte så mycket...

Vi åt hamburgare på plats och åkte sedan hem, Filip hade gjort en bra innebandymatch också så alla barn var nog rätt nöjda med förmiddagen. När barnen åt lunch så var Linda ut och åkte rullskidor, det går bara fortare och fortare det där. Skoj att få följa!

På eftermiddagen så åkte Freja, Axel och Linda söderut mot Skåne och kvar blev ett tomrum. Barnen och jag pratade lite om att vi borde göra något under eftermiddagen och till slut blev det bio med lite kort varsel. Men med 2½ minut kvar till filmen skulle börja så satt vi där i biosalongen. Filmen var över två timmar lång men även lilla Frida satt duktigt och kollade igenom hela Superhjältarna 2. 
Vi tyckte alla att filmen var bra och efteråt så hade vi plötsligt en massa egna superkrafter. 

På kvällen så satt jag med Filip och kollade på när han spelade Fortnite. Testade en match själv också men det var ju inte helt lätt. Lyckades inte riktigt med någonting alls men nu var den debuten gjord också! 

När barnen var nattade så stack jag ner i källaren för att köra Zwift-race. Det blev också premiär för mig på New York-banan som är ny på Zwift. Riktigt jobbigt tävlingsbana då den var böljande så det aldrig blev något riktigt lugn i körningen. Dessutom var den ju helt ny för mig så jag var tvungen att vara redo för allt under första varven. 
Flera duktiga cyklister var med och efter ganska precis halva tävlingen så sattes ett jäkla tempo upp och jag fick bita i ordentligt. Lyckades hänga med i decimerade tätgruppen och det märktes vid efterföljande varvningar att det tog också på andras ben. Lyckades sedan tajma avslutningen väldigt bra och blev faktiskt tvåa. Ett av mina absolut bästa resultat på Zwift! 

Till vänster om mig där i världsmästar-ränderna, Scott Weiss som vunnit både linje- och tempo-VM i veteranklassen och har över 3000 följare på STRAVA.

M. Elbow där, eller Mr. Elbow som han kallar sig på Zwift är egentligen Johan Norén som blev femma i Långloppscupen i somras. Kul att se att även han har hittat till Zwift!

Kom upp mig en level igår och kan nu köra både Canyon-hoj och Wattbike-kläder. Nästan som IRL!

Många duktiga Zwiftare med igår och jag lyckades bli tvåa, precis bakom segraren.. Det är väl inte så illa för en 478-rankad Zwiftpower-cyklist? Om ni kör Zwift så se till att ni har synkat kontot mot Zwiftpower så att dom får lägga ut dina resultat, det blir så mycket roligare då.

2 kommentarer:

  1. Du borde väl vara rankad 4-15 typ med tanke på 1:an och 3:an i det här rejset:-)

    SvaraRadera
  2. Jag såg att 3:an, 4:an och 5:an från rankingen var med plus ett par andra snabbingar från toppen av rankingen. Så helt klart borde jag kunna avancera något i rankingen. :)

    SvaraRadera