Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2018-10-15

Trail running-bloggen

Hej och god morgon!

Ny dag, ny vecka och nya möjligheter. Vinterträningen kryper allt närmre, trots helt sjuka temperaturer ute dom senaste dagarna. Men det börjar bli dags att strukturera upp träningen snart igen. Denna vinter innehåller inte bara cykelträning för mig utan jag ska också på något vis smyga in en del skidåkning för att kunna ta mig igenom Vasaloppet utan att det ska bli alldeles för tungt. Jag gillar dock cykelträning och vet inte riktigt hur höga ambitioner jag ska ha på Vasaloppet för att inte tappa allt för mycket av cyklandet. Jag lär nog fundera lite på den där målsättningen tror jag. Hur som helst så är jag nu riktigt taggad på att börja träna hårt och strukturerat igen!

Men, för att nu börja komma igång med någon form av träning igen med någon form av mål så har jag bestämt mig för att, likt förra hösten, börja springa lite. Då satte jag milen under 40 som målsättning och det fixade jag på knappa tre veckors löpträning. I år tänkte jag nog försöka springa något lopp och sikta på det istället. Har inte riktigt bestämt mig för vilket lopp än, men det bör inte vara asfalt denna gång utan terräng eller trail. Vet ni något skoj lopp med lagom distans (10-30 km kanske?) som går i november/december? Jag har ju någon bild av att man kan flyga fram i skogen också springandes, även om jag vet att det egentligen går långsamt och gör ont. Men nu tänkte jag testa att springa lite igen så kan jag kanske stänga den boken efter detta försök. Eller så blir jag terränglöpare på heltid framöver?!

Innan jag säger upp mig och satsar på terränglöpning så ska jag faktiskt åka till jobbet nu och i kväll kan det bli Zwift... Här är en bild på mig när jag besegrade milen på under 40 minuter (39:52):

6 kommentarer:

  1. Välkommen till Dalsland!
    https://kroppefjalltrailrun.se/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket, siktar dock på något mer tävlingsaktigt. :)

      Radera
  2. Jag kör också mer löpning på hösten också med målet att ta milen under 40 min. Men nu efter massa förkylning tror jag allt jag hunnit bygga upp i form att tålighet i benen är borta. bara börja gneta igen...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ajajaj då. Hur nära sub40 har du varit?

      Radera
  3. Jag har börjat springa sen några veckor tillbaka. Har satt milen under 50 som mål. Var 30 sekunder ifrån 2015, men i höst känner jag att det kommer att hända 😎

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, men har du varit så nära och satsar igen så kommer det nog att gå vägen. Lycka till!

      Radera