2009-03-17

Intervallträning

Idag provade jag något nytt. Eller nytt och nytt. Jag brukar då inte köra denna intervallform. Har lite svårt för intervaller som är längre än en minut men kortare än 5-6. Sådana där halvkorta/halvlånga intervaller. När man varken ska gå på max eller hitta rytmen. Utan det ska vara något mellanting. Hajar ni?
Just för att jag är så usel på det registret kanske det är bra för mig att träna på eländet. För vill man utvecklas så tror jag på att man bör prova lite olika former. Och inte nöta bara åttor på testcykeln hela vintern tex. Så idag smällde jag till med 15 tvåor. Alltså femton stycken två minuter långa intervaller.
Började i Högbobacken, tänkte ge upp i den andra intervallen men tog ett snabbt mentalt peptalk till mig själv. När jag hade kört fem stycken så var jag ganska mätt, tänkte också att det kanske inte vore så dumt att köra lite intervaller på platten också. För ska man cykla som en motorcykel i sommar så lär man behärska platten framför allt. Så jag drog iväg 8 plattintervaller innan jag slutligen körde två avslutande i backe igen. Den sista i Högbo. Tillbaka på brottsplatsen alltså och jag förnedrade backen.

Men benen var rätt grisiga. Som dom ska vara efter en hård vecka och en vilodag alltså. Nu släpper det nog, snart.

4 kommentarer:

 1. Alltså du tränar som en sopa, har nån sagt det?

  SvaraRadera
 2. Nej, jag tror du är först. Grattis!

  SvaraRadera
 3. Anonym: Tränar du bättre själv? Öijer: Körde du så backen dog? (ett klassiskt citat från en av Skuggarvets stoltheter nämligen Darvell den äldre)

  SvaraRadera
 4. Jag gjorde grusväg av den.

  SvaraRadera