2009-03-30

Etiketter

Småbarnspappa, elitcyklist, cupsamordnare, idéspruta och bloggare. Fem etiketter på mig. Har du några etiketter på dig?

Funderar på att lägga in sådana där bloggetiketter i någon spalt här på sidan, så ni kan hitta alla inlägg under samma ämne på ett lätt sätt. Kan det vara något?

Tog upp en idé med frugan idag; Öijer Winter Marathon, vad tror ni om det? Att slakta kroppen på vintern är ju något extra härligt som ni alla vet. Lopp som Snögloppet, Snödrevet och Runnrace är/har varit sköna avbrott i vinterträningsnötandet. Nu finns ju inte Snögloppet mer. Mina tankar går just nu kring att införa en ny vintertävling. Vad tror ni om det?
Tankar:
- Lite längre än befintliga vinterlopp, 45+ kilometer. Reser man långt för att njuta av vinterlandskap, så ska man får göra det längre än en timme.
- Två bansträckningar, en för riktig vinter med inslag av skoterspår och liknande, och en alternativ bansträckning om det blir en dålig vinter.
- Första helgen i januari, känns som en snö och minusgradsäker tid på året. Ligger dessutom runt en månad tidigare än andra vinterlopp, så ni inte behöver vänta så länge på att få tävla igen efter crosscupen. Dessutom blir den helgen en långhelg 2010 då nyårsdagen är på fredagen.
- I Bjursås, så man kan kombinera cykeltävlingen med en familjedag/helg/vecka i skidbackarna. Plus att Bjursås är Falun i koncentrat. Fina skogsvägar, mysiga backar och härliga vyer.
- Massor av varupriser och våfflor efter målgång. Våfflor är ju faktiskt ruskigt gott.
- Kanske en prolog timmen innan start, masstart uppför den mäktiga backen Baggbo. Bara för att "värma upp" kroppen lite. Nä, nu går jag nog för långt...

Baggbo:
Längd: ca: 1.65 km
Stigning: 126 höjdmeter
Snittlutning: 7.6%

3 kommentarer:

 1. Du missade en etikett på dig själv. Inslaget om Hårdhet borde generera epitetet "provokatör Öijer". Fler sådana blogginslag!

  SvaraRadera
 2. Jag kommer om du arrar tävling....
  vintriga skogsvägar på crossen.... MMMMM

  SvaraRadera
 3. Sen är det trevligt att ha en tävling som är uppkallad efter sig..... Jag har "Rogers Bergstävling".... Googla och du finner...

  SvaraRadera