Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2018-10-31

Vinterträningen är igång!


Hej och god morgon!

Igår var det premiär för tre saker. Först och främst så var det premiär för vinterträningen, så nu är jag igång med den. Sedan så var det också första gången som jag konstruerade ett träningspass i Zwift och slutligen så var det den första gången någonsin som jag faktiskt genomförde en "workout" på Zwift. Ja, jag har försökt tidigare....

När man gör ett träningspass på Zwift och sedan genomför det på wattbiken så justerar wattbiken motståndet så man håller den effekt som man planerat att hålla. Jättesmidigt! Under passet så kände jag att jag ville justera upp motståndet och det gick att göra i Zwifts app. Tyvärr så justerades allt upp då (vila, efterföljande intervaller osv). Om jag hade kört ett pass i Wattbike-appen så kan jag använda växelreglaget för att tillfälligt justera motståndet.

Hur som helst så körde jag 4x4 min och jag började på 350 watt och justerade sedan upp effekten så dom tre efterföljande intervallerna så höll jag 360 watt. Det blev jobbigt, så det var hyfsat rätt i belastningen. Jag behöver dock göra uppvärmningen både lite längre och hårdare.

Skönt att vara igång, första passet är avklarat och idag kör jag det andra!!!

1 kommentar:

  1. I och med Wattbiken känns Monarken död:) oändliga möjligheter.

    SvaraRadera