2015-07-02

Genomåkningen av nya Mörksuggejakten

Hej!

Nu har jag kommit hem från cyklingen och har även hunnit lägga Frida för natten. Tog bilen till Rättvik, körde igenom Mörksuggejakten för att få ett bra pass inför helgen och dessutom se förändringarna som de gjort på banan till i år. Det är framförallt på mitten och på slutet som banan ändrats. Banan är riktigt torr vilket kommer göra den dammig och lite lös i helgen. Det är ju en hel del sand i markerna där så det blir lätt lite sladdrigt om det inte finns någon fukt i marken som binder ihop underlaget.
Måste verkligen säga att jag älskar den här banan. Det är liksom långloppens långloppsbana. Den har kanske inte passat mig så bra genom åren, men det är ändå en njutning att cykla den. Alldeles helt sjukt vacker och kul.

Jag tycker ju att långlopp ska vara långa, oavsett om det passar mig eller ej. Så jag är bara glad att banan nu blir några kilometer längre i och med förändringarna.

Jag tyckte själva cyklingen gick bra. Inga svackor alls utan hyfsat bra driv hela tiden. Baksidan av låret känns mycket bättre än i förrgår men jag kan fortfarande inte maxa. Idag tänkte jag på att hela tiden trycka och inte dra något så jag klarade mig utan större besvär. Nu är det bara att hoppas att låret läker ihop helt till söndag så att jag också kan gasa lite.

Start och målområdet.

En glad grabb på väg upp till Vidablick. Även startbacken är ett praktexemplar för långloppsstarter. 2.4 km och ca: 180 höjdmeter.

Ljusa grusvägar med grässträng, vackert så det förslår!

Tallhedscykling på supersnabba stigar med sandigt underlag.

10 km kvar!

Garmin-data:

1 kommentar:

  1. Det ser så himla fint ut! Vi kommer upp och kör Mörksuggan, det ska bli tokigt kul, har kört det en gång när jag var mtb-rookie och minns det som att åka genom ett vykort från Dalarna - det är ju liksom skit samma om man kör fort eller inte när det är sådär vackert. Ses!

    SvaraRadera