2015-07-27

Blandblogg

Hej Vänner!

Långloppscupens totalställning är uppdaterad och tack vare ett bra resultat igår i kombination med frånvaron av ett par konkurrenter så hoppade jag upp från en 12:e plats till en åttondeplats! Jag fattar dock att jag kanske är där tillfälligt så jag roade mig med att räkna om tabellen och bara räkna dom tre bästa resultaten av dom sex deltävlingarna. När cupen är slut så räknar man nämligen inte med dom tre sämsta resultaten. Med omräkningen så blev topp-20 såhär:
1. Lars Bleckur
2. Mikael Flockhart
3. Henrik Sparr
4. Axel Lindh
5. Fredrik Berg
6. Johan Norén
7. Daniel Brengdahl
8. Stefan Carlsson
9. Calle Friberg
10. Henrik Öijer
11. Fredrik Lagercrantz
12. Fredrik Edin
13. Jakob Björklund
14. Dan Holmberg
15. Sebastian Olsson
16. Stefan Dahl
17. Anders Eriksson
18. Christofer Stevensson
19. Viktor Junell
20. Jesper Andersson

Nästa deltävling är Finnmarksturen om två veckor, bara att ladda om kanonerna alltså! Sedan kommer ju Cykelvasan veckan därefter så det är väl läge att bli snabb.

Igår kväll så fick jag, traditionsenligt, några bilder från Eva Önnemar skickade till mig:
Jag var alltså klart skitigast i gruppen. Kul att vara bäst på något!

Ebbah gillar ju hundar, ingen hemlighet om ni följer mig. Hon brukar "hälsa på" hos en här i området. Alltså, hon hälsar på bara för hunden och hon gör det gärna flera gånger per dag. Även om det ibland kan gå någon dag utan besök också. Det kan ju lätt bli lite för mycket av det goda annars...
Undrar om dom tycker att det är drygt att vår tjej kommer dit titt som tätt? Hur som helst, idag fick hon ta deras hund på en promenad. Mycket nöjd tjej här hemma nu!
Filip, Ebbah, kusin Melodi och så hunden Zigge.

Första hjälpen på kläder och utrustning igår kväll. Ett tips för att rädda leriga kläder är att aldrig låta dom bli torra med leran på. Så igår när jag bytte om så la jag allt blött och lerigt i en hög, snurrade handduken runt dom och la allt i en påse som jag knöt åt. Så på kvällen så sköljde jag bort den värsta skiten och slängde det i tvättmaskinen. Det vita blir nog aldrig lika vitt igen, men tröjan borde klarat sig från att bli helt förstörd.
Ett annat klädtips vid skitiga förhållanden är att ha "regnbyxor". Har man flera par cykelbyxor så bör man se till att använda ett och samma par när det vankas skitiga tävlingar. Det fastnar nämligen en hel del sand/grus/jord i cykelbyxan och när du använder den igen så är det mycket lättare att få skav från cykelbyxan. Undvik därför att grusa ner alla dina cykelbyxor så att du på soliga dagar kan få cykla i cykelbyxor utan sand/grus/jord i rumpan. Igår körde jag därför inte i klubbyxan utan körde ett par helsvarta som jag vet att jag kört leriga tävlingar i förr.

 Fick en klädrelaterad kommentar av Patrik Karlsson igår:
"Snyggt kört. Jag ser att det är viktigt att ha med sig en uppsättning rena tävlingskläder om man aspirerar på att stå på pallen (o vara fin)."
Så är det absolut. Jag tycker att alla tävlingscyklister som har någon chans till att ta ett spurtpris eller hamna på pallen av någon annan anledning alltid ska ta med sig poduimkläder. Det borde liksom vara en del av utrustningen som man packar till tävling. Precis som cykelskor eller sportdryck. Jeans är inte en del av podiumklädseln, om ni frågar mig. Johan Landström ser tex inte ut att ha räknat med att hamna på prisutdelningen igår... Jag hade faktiskt med mig rena cykelkläder att ha på en eventuell prisutdelning igår. Planerade ju för framgång!

Hittade denna bild från King of the Hill i torsdags på DT.se: http://www.dt.se/dalarna/malung/king-queen-of-the-hill

Ja, det var väl lite om kläder, Långloppscupen och King of the Hill det. Känner mig faktiskt ganska så återhämtad idag, skön känsla att gårdagens slakt inte tycks ha lämnat så mycket mer spår än röda ögon efter sig.

5 kommentarer:

 1. Hej, bra kört vilka däck körde du på?
  Med vänlig hälsning
  Janne

  SvaraRadera
 2. Hej! Jag körde Continental Race King RS 2,2".

  SvaraRadera
 3. hej jag har en fundering, köpte en ny mtb i för denna säsong och då började
  säljaren snacka om tublees . jag har kört cykelvasan 3 svängar och mörksuggan 2gånger
  funderar på att köra hela cupen nästa år.,
  Men min fråga kör alla tublees? är det värt det vad tjänar man?
  Är en hyfsad åkare körde suggan på 3:25

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla i eliten kör utan slang i alla fall. Man tjänar vikt och vätskan som tätar däcken lagar ju också en hel del hål som kan uppstå i däcken.

   Radera
 4. Löjlig kommentar om Landströms kläder. Snäpp upp dig.

  SvaraRadera