Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2009-06-13

Spedplay Frog Titanium

Ja, nu har jag ett par fräcka pedaler. Nämligen en uppsättning Speedplay Frog Titanium. Har länge varit lite intresserad av Speedplays pedaler, då jag tycker att de verkar väldigt vettiga. Dessutom i kombination med relativt låg vikt.
Kan dock inte säga något om funktionen ännu då premiärturen beräknas ske imorgon.
Danska Energysport har agenturen för Speedplay i Sverige och man kan köpa dom HÄR för 2070 kronor.

Det som gör Speedplay unika, är egentligen att de flyttat den typiska klossfunktionen till pedalen och vice versa. Speedplaypedalerna erbjuder stora justeringsmöjligheter, är snälla mot knän och MTB-varianten har en större anläggningsyta mellan sko och pedal än andra märken. Något som skall ge bättre stabilitet. På landsvägen är Speedplay väl etablerade. Genom sin låga vikt, låga profil som erbjuder bättre aerodynamik och markfrigång i kurvor samt justeringsmöjligheterna har de blivit populära bland proffsen. men i skogen har de inte varit ett så stort märke. Detta vill de ändra på, dels genom The Frog och också genom en ny MTB-pedal som kommer lite senare i sommar. Det skall bli väldigt spännande att få prova på ytterligare något nytt.


Snygga eller inte? Helt klart har Speedplay genom sina Frog-pedaler skapat en design som sticker ut.


Väger man pedaler så bör allt räknas med. Skruvar och klossar skall med på vågen alltså. 259 gram allt som allt, 209 för bara pedalerna.

1 kommentar: